Pocetna Društvo Kikini dani – borba za drugačiju sliku

Kikini dani – borba za drugačiju sliku

196
0
Podelite

Tradicionalna završna manifestacija “Kikini dani” u znak sećanja na Tijanu Petrović, aktivistiknju Udruženja distrofičara za Zlatiborski okrug biće održana u ponedeljak 18. marta sa početkom u 18 časova u užičkom Gradskom kulturnom centru.

Na konferenciji za medije upućen je poziv svim zainteresovanim a u okviru programa biće dodeljene i nagrade na literarnom i novinarskom konkursu.

-Posebna nagrada biće dodeljena Ljiljani Jovanović, iz Gradske uprave za društvene delatnosti za profesionalno i lično zalaganje za osobe sa invaliditetom-rekao je Čedomir Cicović, koordinator  info centra osoba sa invaliditetom.

Na literarnom konkursu prva nagrada pripala je Nikoli Milovanoviću, učeniku Užičke gimnazije, druga Milici Maksimović i treća Milici Ćirjanić, učenicama Tehničke škole iz Kosjerića.

Predsednica žirija profesorka srpskog jezika Biljana Grujičić obrazložila je odluku navodeći da svi radove donose emociju i upućuju na drugačiju sliku osoba sa invaliditetom. Na konkurs su pristigli radovi i iz drugih opština Zlatiborskog okruga što ukazuje da već šesti put zaredom mladi ljudi pokazuju interesovanje za ove teme.

Novinarka Biljana Kuzmanović, članica žirija obrazložila je nagrade na novinarskom konkursu “Cvet jednakosti” na koji je pristigao 21 rad u kategorijama televizije, radija, portala i štampanih medija.

Za televizijski prilog nagrada je pripala Nataliji Vidić, iz užičkog dopisništva RTS-a, za radijski prilog Mariji Stanković, RTV Vranje, za tekst na internetu Mariji Čanak sa portala o invalidnosti i za štampane medije Jeleni Jorgačević Kisić, iz nedeljnika Vreme.

Ostavite odgovor