Pocetna Odbojka Odbojkašice jedva čekaju početak utakmice

Odbojkašice jedva čekaju početak utakmice

2065
0
Podelite

Već godinama unazad u Velikom parku se ne igraju one vrhunske utakmice, ali se još uvek oseća dah nekadašnjeg hrama ženske odbojke. Generacije koje je iznedrio odbojkaški klub Jedinstvo i sada haraju evropskom scenom, a klub iz Užica još uvek posrće u nastojanju da ponovo pronađe pravi put.

Zato je važnost nedeljne utakmice protiv ekipe Rode , u okviru poslednjeg kola Prve lige Srijbe, još značajnija. Samo pobeda znači siguran ostanak u prvoligaškom društvu.

Trener odbojkašica Vlastimir Vasiljević ističe da u slučaju poraza postoje i teorijske šanse za opstanak, ali se oni uzdaju samo u sebe, i ne gledaju u tuđe dvorište:

-Kao što kaže naša stara poslovica „Uzdaj se u se i u svoje kljuse“ . Ne gledamo druge već nam je najvažinije šta ćemo mi na terenu pokazati. Ekipa Spartaka iz Ljiga i mi imamo isti broj pobeda. Ove godine se računaju pobede pa tek onda osvojeni bodovi. Činjenica je da one igraju sa lakšim protivnikom nego mi, ali sam ipak optimista. Uspeli smo da u poslednjih nekoliko meseci popravimo formu, uzdignemo je na viši nivo, popravimo atmosferu u klubu, i očekujem da ćemo uz podršku naše publike uspeti da rešimo utakmicu u svoju korist i opstanemo u ovom rangu takmičenja. –

Na pitanje kako će imperativ pobede uticati na devojke, Vasiljević kaže:

-One su stvarno pune samopouzdanja. Znaju da su u odnosu na prvi deo prvenstva dosta napredovale i fizički i psihički. Polako pokušavam da stišan tu euforiju da se ne bi dogodilo da od prevelike želje i sagore u igri. Znaju da je ekipa Rode izuzetno kvalitetna ekipa, ali i da su dosta mlađe u odnosu na naše devojke. Iskustvo naših pojedinih igračica biće taj tas na vagi koji će preokrenuti u našu korist.

Kapiten Tijana Lazarević kaže da devojke jedva čekaju da utakmica počne:

-Znamo da nam je ova utakmica u borbi za opstanak „biti ili ne biti“. To nam je dodatni motiv da maksimalno borbeno i angažovano odigramo utakmicu i ostavimo srce na terenu. Atmosfera u ekipi je sjajna, bukvalno se družimo na terenu i van njega, tako da ta pozitivna „hemija“ u ekipi mora da da i dobre rezultate. One jesu u prvom delu prvenstva slavile na svom terenu sa 3:1, ali mi smo tada bile u nekom padu i fizički i psihički i nismo igrale kako treba. Sve to je sada daleko iza nas, i iskreno da vam kažem da jedva čekamo da utakmica počne. Htela bih i da pozovem publiku da dođe u što većem broju , svakako će nam značiti njihova podrška, i poručila bih im da dobro zagreju dlanove. Zauzvrat mi ćemo im se odužiti dobrom igrom i nadam se pobedom koja znači samo jedno – opstanak.

Sara Blomgren je u Jedinstvo stigla iz Kalifornije, i odmah po dolasku osvojila simpatije publike.

Srčana, brobena, ali i uvek nasmejana odbojkašica ima savet za svoje saigračice:

-Odigrala sam ni sama ne znam koliko ovakvih odlučujućih utakmica koje uvek stvaraju pritisak kod igrača. Iz iskustva znam da je uvek bolje kada ekipa u tim situacijam funkcioniše kao jedan, kada se sve držimo zajedno i ne dozvoljavamo da utakmica zavisi od jednog igrača. Čitav tim mora igrati dobro i to pomaže da se pritisak ukloni. Uvek u utakmicu uđem sa željom da se zabavim, igram, da mi je lepo, i to je najbolji recept. Odbojka i jeste igra u kojoj treba uživati, i samo kada je tako doživite stižu i dobri rezultati.

Utakmica Jedinstvo- Roda igra se u nedelju u Velikom parku od 20 časova.

Ostavite odgovor