Pocetna Bajina Bašta Policija rasvetlila tri krivična dela

Policija rasvetlila tri krivična dela

1085
0
Podelite

Policijska uprava Užice saopštila je da je rasvetlila tri krivična dela: poreska utaja, krađa i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija u Užicu podnela je krivičnu prijavu protiv četrdesetšestogodišnje žene iz Užica zbog sumnje da je izvršila krivična dela poreska utaja, falsifikovanje službene isprave i povreda prava po osnovu rada i socijalnog osuguranja. Takođe, krivična prijava podneta je i protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz Užica zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Kako je saopšteno, osmunjičena se tereti da je kao odgovorno lice u jednom preduzeću koje se bavi proizvodnjom peleta, od aprila 2015. godine do maja 2018. godine, radnicima koji nisu bili prijavljeni isplaćivala platu u gotovom novcu, bez obračuna poreza i doprinosa. Na ovaj način budžet Republike Srbije oštećen je za oko 3.260.000 dinara. Takođe, sumnja se da je u poslovnoj dokumentaciji unosila neistinite podatke o osobi od koje je otkupljivala građu, kao i podatke o količini i vrednosti sirovina. Četrdesetjednogodišnji muškarac se sumnjiči da je od aprila 2016. do septembra 2017. godine, iako nije imao registrovanu radnju koja se bavi sečom i prometom građe, od više osoba otkupljivao građu i prodavao ovom privrednom društvu.

U saopštenju se navodi da će policija u Bajinoj Bašti podneti krivičnu prijavu protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca iz Bajine Bašte zbog sumnje da je počinio sedam krađa, tešku krađu i krađu u pokušaju.

Sumnja se da je on od decembra prošle godine do sredine marta, uglavnom iz nezaključanih vozila krao garderobu, novac, mobilne telefone, alat. On se sumnjiči i da je od istog vlasnika ukrao dve trube. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim delima procenjuje se na oko 225.000 dinara. Policija je pronašla većinu ukradenih predmeta i vratiće ih vlasnicima.

U saopštenju se dodaje da će policija u Požegi podneti krivične prijave u redovnom postupku protiv četrdesettrogodišnjeg i dvadesetosmogodišnjeg muškarca iz Požege zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija je kod četrdesettrogodišnjeg muškarca, na ulici, pronašla kesu sa oko 8,5 kilograma rezanog duvana, dok je pretresom njegovog stana i drugih prostorija, u džaku, nađeno još 13 kilograma. Takođe, policija je u kamionu užičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao dvadesetosmogodišnjeg muškarac, pronašla oko četiri kilograma rezanog duvana upakovanog u najlon kesu.

 

Ostavite odgovor