Pocetna Ostali sportovi Duško Petrov i Jelena Todorović na EP u Osjeku brane boje Srbije

Duško Petrov i Jelena Todorović na EP u Osjeku brane boje Srbije

2120
0
Podelite

Član SD „Aleksa Dejović“, Duško Petrov naknadno je uvršćen u spisak reprezentativaca koji će našu zemlju predstavljati na EP u Osjeku.

Prvobitno je bilo planirano da u takmičenju seniora pištoljem Srbiju predstavljaju samo Damir Mikec i Dimitrije Grgić. Upravni odbor SSS je prihvatio naknadni predlog da, uz njih dvojicu, u Osijek ide i Duško Petrov, standardni član reprezentacije pištoljem proteklih sezona. Petrov je od decembra imao problema sa povredom. Ipak, uspeo je da se oporavi i izbori za mesto u timu. Ekipa Mikec, Grgić, Petrov je prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojila srebro vazdušnim pištoljem i medalju istog sjaja MK pištoljem na Svetskom šampionatu.

Juniorka Jelena Todorović takođe članica SD „Aleksa Dejović“ nastupaće u disciplini pištolj uz Katarinu Maricki iz Novog Sada i Teodoru Simić iz Crvene Zvezde.

Na šampionatu Starog kontinenta našu zemlju će predstavljati 22 takmičara. U svim seniorskim disciplinama Srbija će imati kompletne ekipe, sa po tri člana.

Svečano otvaranje EP je u nedelju 17. marta, a takmičenja su na programu od 18. do 24. ovog meseca. Juniorski deo reprezentacije put Osijeka kreće u subotu, a seniori u utorak.

Ostavite odgovor