Pocetna Kultura Slučaj Danil Harms u Užicu

Slučaj Danil Harms u Užicu

249
0
Podelite

U četvrtak, 14. febraura, u 19 časova pisac knjige „Slučaj Danil Harms“, Goran Stojičić provešće Vas kroz lavirinte svojih duhovitih, grotesknih i jedinstvenih proznih svetova, najavljuju organizatori književne večeri, KP(Z) Užice i Minut do dvanaest.

Danil Harms oblačio se kao Šerlok Holms i predstavljao kao svoj izmišljeni stariji brat. Više puta menjao je prezime, potpisujući se kao Čarms, Dandan, Horms, Šardan, Šusterling…  Slavni ruski pisac od ove godine može da računa i na novi pseudonim u Srbiji –  Goran Stojičić.

Goran Stojičić je rođen 21. avgusta 1965. godine u Beogradu. Iako oduvek piše, poslovi kojima se bavio ranije nisu bili ni u kakvoj vezi sa književnim stvaralaštvom. Nakon objavljivanja knjige „Besani”, koja je sastavljena od priča, koje je prvo objavljivao na svom Facebook profilu, sve promenilo.

Za svoju drugu knjigu “Slučaj Danil Harms“, Stojičić kaže:

„U pitanju je moja stara ljubav, Danil Harms (1905 – 1942), koji je svojom knjigom “Slučajevi” pokrenuo moju želju za pisanjem, još kada sam bio srednjoškolac. Dosta toga se promenilo u međuvremenu. Promenio sam stil, pisao o nečemu drugom… Međutim, nakon knjige „Besani“ odlučio sam da mu se definitivno vratim a tako i zahvalim za to što me je uveo u svet književnosti. To je stvarno bilo odigrano na bezazleni – naivan način. Uz tu zahvalnost, novom knjigom sam hteo i da ponudim još nešto, jer smatram kako čovek/pisac mora stalno da se menja i da tako sebi zadaje nove zadatke i ciljeve.“

Književno veče će biti održano u kafeu Vermeer, gde će posle promocije prisutni imati priliku da razgovaraju o umetnosti u doba Danila Harmsa.

Ostavite odgovor