Pocetna Društvo Svetosavska nagrada merilo rada

Svetosavska nagrada merilo rada

567
0
Podelite

Osnovnu školu „Slobodan Sekulić“ u Krčagovu posetio je gradonačelnik Tihomir Petković sa saradnicima povodom dobijanja Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici ove škole predstavili su projekte i aktivnosti koje su rezultat timskog rada.

-Ova škola je pokazala natprosečan kvalitet u gradu, kao i prosek školskih ustanova u Srbiji. Realizovani su brojni nacionalni projekti Ministarstva kao i projekat “Prepoznaj, promoviši i proširi”. Deca ovde pokazuju viši obrazovni potencijal i postignuća za nastavu i kvalitet koji postižu u učenju-istakao je gradonačelnik Petković.

Direktor škole Rafajlo Jelisavčić podsetio je da zasluge za razvoj ove škole pripadaju svim generacijama od 1978.godine i da je Svetosavska nagrada kruna dugogodišnjeg rada.

-Suočeni smo bili sa padom broja dece, a onda smo shvatili da moramo raditi na sebi. Zahvaljujemo se gradu jer je godinama ulagano po 200.000 dinara za program stručnog usavršavanja.I zahvaljujući tom ostvareni su rezultati- dodao je Jelisavčić.

Od 44 osnovne škole na području Školske uprave Užice jedina je prilikom spoljašnjeg vrednovanja ocenjena najvišom ocenom  za sveukupan kvalitet rada. Posebna pažnja posvećuje se obezbeđivanju uslova za kvalitetno obrazovanje i vaspitanje za svu decu. Ova škola  ističe se  manifestacijama koje organizuje, velikim brojem regionalnih i nacionalnih projekata koji unapređuju obrazovno vaspitni rad.

Ostavite odgovor