Pocetna Društvo Da je Zoran živ Srbija bi danas drugačije izgledala

Da je Zoran živ Srbija bi danas drugačije izgledala

124
0
Podelite

U Crkvi Svetog Marka u Užicu služen je parastos i odata pošta premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je ubijen pre šesnaest godina  ispred zgrade Vlade Srbije.

Jedan od osnivača užučkog DS-a i nekadašnji predsednik opštine Miroslav Martić  kaže da je Zoran Đinđić  bio veliki vizionar, pragmatičan čovek i pre svega veliki radnik koji nije tolerisao nerad.

“Srbija bi danas sasvim drugačije izgledala da je pokojni Zoran živ. Verovatno bi kosovsko pitanje bilo rešeno i ne bi ovoliko mladih ljudi odlazilo iz Srbije. Imali bismo veći životni standard i suguran sam da bi Srbija bila bliža Evropskoj uniji nego što je danas – rekao je Martić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje on je rekao da je došlo vreme ponovnog okupljanja u Demokratsku stranku jačanja njenog potencijala i prekida deoba.

Martić je dodao da nije samo za ovu stranku dobra vest što dolazi do ujedinjenja stranaka  nastalih iz DS-a u jaku  Demokratsku stranku već pre svega za građane Srbije i političku scenu Srbije koja dobija jaku opoziciju.

“Dan kada je ubijen Zoran Đinđić je dan kolektivne srpske tragedije i jedan od najznačajnijih istorijskih datuma u našem društvu. Svi će danas govoriti o njemu sa dužnim pijetetom i stvarima koje su ga krasile kao čoveka, političara i vizionara i svi će biti u pravu. Ali ono što je krasilo Zorana Đinđića je pre svega  nova politička misao i vizija koju je ponudio u svom političkom delovanju koja je tada bila nova na političkoj sceni Srbije“, rekao je Branko Ilić iz užičkog odbora DS-a.

On je dodao da je Zoran Đinđić uneo u srpsku politiku novu energiju i misao želeći da od Srbije napravi uređeno društvo ravno uređenim društvima u Evropi.

“Pokojni premijer nametnuo je novu politiku i  isticao ako želimo da Srbija postane normalno društvo govorio da pre svega moramo da učimo i radimo na sebi,  stvorimo stručne, kvalifikovane ljude koji mogu da stvore društvo kakvo zaslužujemo  i u kome želimo da živimo u budućnosti– dodao je Ilić.

Pored članova Demokratske stranke parastosu u Crkvi Svetog Marka parastosu  prisustvovali su i brojni građani za koje su poruke Zorana Đinđića uvek značile Srbiju na dobrom putu.

Ostavite odgovor