Pocetna Kultura U „Reflektoru“ izložbe s prvim prolećnim danima

U „Reflektoru“ izložbe s prvim prolećnim danima

180
0
Podelite

Udruženje vizuelnih umetnika Užica realizovaće tokom 2019. godine trinaest izložbi koje su odabrane iz prijava pristiglih na Javni poziv koji je raspisan u decembru prethodne godine.

Od 66 prijava koliko je pristiglo na Javni pozive, stručni žiri u sastavu: doc.dr Goran Gavrić, istoričar umetnosti, Žolt Kovač, umenik i Saša Janjić, istoričar umetnosti, odlučili su budu predstavljeni:

Kolekcija Decenija- umetničko i kustosko promišljanje dela sa Oktobarskog salona, Matrijaršija – predstavljanje stvarlaštva umetnika okupljenih u neformalni umetnički centar u Zemunu, Kustoska izložba Teodore Jeremić – “It’s okay, I know what I’m doing”, Nenad Nedeljkov – Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo., Nada Arnaut – Tačka opažanja, Grupa U10, Nikola Radosavljević – „We share our mother’s health“, Nina Milivojević, Vlada Milanović – Carbon Copy, Nikola Velicki – Minisvet, Nenad Malešević, Slavko Luković i Jelena Petrović – Grafike, Zona bezbednosti.

Pored ovih izložbi, Reflektor će kao i do sada, biti mesto na kome ćemo moći da vidimo presek godišnjeg stvaralaštva članova udruženja osnivača na izložbi, već poznatog naziva, „Doba obnove“. U najavi su i brojna predavanja, prezentacije i promocije kolektivnih i pojedinačnih umetničkih teorija i praksi iz različitih oblasti vizuelnog stvaralaštva. Aktivnosti u „Reflektoru“ očekuju se s prvim prolećnim danima.

Ostavite odgovor