Pocetna Društvo SDP: Svetski dan socijalne pravde

SDP: Svetski dan socijalne pravde

759
0
Podelite

Prigodnim aktivnostima užički odbor Socijaldemokratske partije  obeležio je 20. februar, Međunarodni dan socijalne  pravde i dan SDP-a.

Potpredsednik užičkog odbora Đorđe Topalović   podseća da je u Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2007. godine proglasila Svetski dan socijalne pravde i  da je stranka 2009. donela Deklaraciju o socijalnoj pravdi i ovaj datum proglasila danom SDP-a.

-Socijaldemokratska partija je nastala na principima socijalne pravde i verujemo da je socijalnu pravdu moguće dostići pod uslovom da svi zajedno radimo na iskorenjivanju siromaštva, bede, nezaposlenosti, rodne neravnopravnosti,  nasilja – rekao je Topalović.

Dušan Spasojević, potpredsednik gradskog odbora SDP-a navodi da ni u Užicu kao i u mnogim mestima socijalna situacija nije sjajna.

-SDP baštini ideje levog centra, ideje socijalne pravde, jednakosti, prava zaposlenih, versku i polnu ravnopravnost    i koliko je u našoj moći mi se borimo da građani ostvare svoja prava. Nismo zadovoljni, ali srazmerno našoj snazi trudimo se da utičemo na društvena zbivanja i ostvarenje načela o kojima sam govorio – kaže Spasojević.

Članstvo užičkog  SDP-a u visokom procentru čine žene, oko 40 odsto koje u Užicu obavljaju odgovorne funkcije u oblasti ekologije, zdravstva i turizma.

Članovima SDP-a obeležili su dan svoje stranke na Gradskom trgu u Užicu i ekološkom  akcijom i deobom cegera kako bi i na ovaj način podržali  smanjenje upotrebe plastičnih kesa.

Ostavite odgovor