Pocetna Društvo NURDOR širi ljubav na užičkom trgu

NURDOR širi ljubav na užičkom trgu

428
0
Podelite

Svetski dan dece obolele od raka 15. februar po treći put NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) obeležava u Užicu. Na Trgu partizana od 12-14 časova okupiće se svi koji pružaju podršku malim herojima koji se bore sa ovom opakom bolešću, kao i njihovim porodicama. U 13 časova biće pušten veliki zeleni balon na kome će pisati “Ja se borim”.

Užičanin Darko Šijakinić, volonter NURDORA pokretač je i predstavnik ove manifestacije u Užicu, a za “Infoeru”ističe da nije poenta skupljanje novca već buđenje svesti kod ljudi da je rak jedna ozbiljna tema, o kojoj treba da se govori kako bi se smanjila crna statistika.

Manifestaciji na Trgu prethodio je drugi po redu humanitarno- memorijalni turnir u znak sećanja na devetogodišnju našu sugrađanku Anđelu Obućinu, koja je izgubila bitku sa rakom. Prikupljena sredstva od kotizacije ekipa namenjena su za unapređenje kvaliteta lečenja dece, a u akciju se ove godine uključio i Klub “Skala”.

-Cilj nam je da pošaljemo poruke koliko nam je važno da se naša dece leče i koliko smo uz one koji su izgubili bitku. Moj motiv da pokrenem ovu manifestaciju bio je jer sam pre 15 godina preživeo rak. Đeleo sam da pomognem drugima i onda sam se priključio NURDORU i postao njihov volonter-objasnio je Šijakinić.

Dušica Obućina, volonterka NURDOR-a ponosna je na Užičane koji su prihvatili ovu priču i što se u sve većem broju javljaju sa željom da pomognu.

-Vreme koje provodimo u radu za tu decu daje nam dodatnu energiju, pružamo ljubav  tim mališanima i borimo se za njih-istakla je Obućina.

Užički volonteri zahvalili su se porodici Lazić, Bobanovim roditeljima i sestri. Ali su i pozvali sve koji žele da im se pridruže jer je podrška od izuzetnog značaja kako za obolelu decu tako i za njihove najbliže.

Ostavite odgovor