Pocetna Društvo Za sve pacijente obezbeđena voda

Za sve pacijente obezbeđena voda

138
0
Podelite

Opšta bolnica Užice ima dovoljne količine vode za pacijente i funkcionisanje svih odeljenja. Crveni krst obezbedio je pet tona flaširane vode, a najavljena je i donacija tri tone vode iz Kosjerića. U novom bloku bolnice koristi se flaširana voda a u starom delu pijaća voda sa Živkovića vrela.

-Dijaliza se obavlja preko cisterne koja je pripojena kao i u ranijem periodu kada nismo imali vode, tako da uz obezbeđene količine flaširane vode normalno funkcionišemo-rekao je dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice na konferenciji za medije povodom sprovođenja plana u isporuci vode.

Bolnica UE vodaVelika prednost je što se stari bolnički deo odnosno interno, neurologija i sva paviljonska odeljenja i kuhinja snabdevaju se vodom sa Živkovića vrela koja se može koristiti za piće, istakla je dr Jelena Raković Radivojević, direktorka užičke bolnice.

– Novi bolnički deo, psihijatrija, mikrobiologija, kotlarnica i vešeraj se snabdevaju sa Cerovića brda i kod njih je zabranjeno korišćenje vode. Oni koriste vodu koju smo dobili kao donaciju, kao i druga odeljenja  po rasporedu. obezbeđena je za sva odeljenja-objasnila je direktorka bolnice.

Rakovic i BozovicU OKOLINI NEMA PRIJAVLJENE EPIDEMIJE

Za grip je interesantno, po rečima dr Božovića, da gradovi u okolini Čačak i Kraljevo nemaju proglašenu epidemiju i nemaju ni približan broj pacijenata na bolničkom lečenju.

Trenutno osam pacijenata je na intenzivnoj nezi i priključeni su na aparate za disanje. Ostali pacijenti koji su zadržani na bolničkom lečenju smešteni su na infektivnom, ispražnjeno je i grudno, a sa infektivnog koji nisu pod sumnjom na grip smešteni su na očnom odeljenju.

Nema pravila što se tiče obolelih a kao prvi znak kod svih su zabeležene visoke temperature nekoliko dana.

Ostavite odgovor