Pocetna Politika Savez za Srbiju napustio sednicu

Savez za Srbiju napustio sednicu

384
0
Podelite

Odobornici  Saveza za Srbiju  napustili su današnje zasedanje Gradske skupštine Užica zbog toga što predlozi opozicije prilikom dopune dnevnog reda nisu usvojeni.

Opozicija je zahtevala odgovor i na pitanje da li će  organizatorima protesta “Jedan od pet miliona” biti odobrena struja od strane gradske uprave o čemu  je predsednik Skupštine Branislav Mitrović rekao da je njegov lični stav, da građanima u protestima treba obezbediti struju.

Mihajlo BalabanOdbornik vladajuće većine Mihailo Balaban (SNS) tražio je da Skupština u dnevni red usvrsti pitanje dnevnica i pravo na isplatu ukoliko  odbornici Saveza za Srbiju ne prisustvuju zasedanju uz ocenu da je to neodgovorno ponašanje pogotovo u slučaju donošenja najvažnijeg dokumenta – budzet.

On je optužio stranke opozicije za ekonomski genocid Srbije u ranijem periodu dok im je danas za sve kriv Aleksandar Vučić .

Dragan BabicOdbornik “Dveri” Dragan Babić  kao tačku dnevnog reda predložio je smenu zamenika gradonačelnika u ostavci   Nemanje Nešića za koga je naveo da  je 519 dana u ostavci od 6.9.2017. godine uz reči da su pogaženi svi pravni i moralni zakoni i da je doveo u pitanje dostojanstvo Skupštine kao institucije, jer kad se nešto kaže to se i uradi.

Vladan Virijevic iz “Zdrave Srb ije” predložio je skidanje sa dnevnog reda tačke koja se odnosi na zaduživanje Užica od 150 miliona dinara,  što nije izglasano.

Predlog samostalnog odbornika Slobodana Kuzmanovića  da se kao tačka koja se odnosi na izveštaj Državne revizorske institucije razmatra kao redovna tačka dnevnog reda umesto izveštaja je prihvaćena.

Skupstina grada UE 14Kao prvu tačku dnevnog reda  Gradske skupštine Užica odbornici danas razmatraju izmene Statuta, dok je  kreditno zaduženje Grada od 150 miliona dinara za kapitalne projekte treća tačka dnevnog reda.

Ostavite odgovor