Pocetna Čajetina „Pršutijada“ od 9. do 11. februara

„Pršutijada“ od 9. do 11. februara

315
0
Podelite

Sajam suvomesnatih proizvoda, popularna „Pršutijada”,  ove godine se održava od 09. do 11. februara u Mačkatu, u porti crkve Svetog Ilije. “Pršutijada” ima značaj, ne samo za lokalne proizvođače suvomesnatih proizvoda, privredu i razvoj sela, već i za zlatiborski turizam, smatraju organizatori ove manifestacije.

Pršutijada je manifestacija koju svake godine poseti oko 10.000 posetilaca, a obzirom da se ove godine održava u vreme zismkog raspusta kada je Zlatibor pun turista, očekuje se da ovaj broj bude premašen. Među 18 izlagača koliko ove godine učestvuje, na Pršutijadi će se naći i gosti iz Italije i Hrvatske, čime manifestacija dobija međunarodni karakter.

Prsutijada 2019 KZNMiljko Radišić iz Zlatiborskog eko agrara najavio je da će svečano otvaranje Sajma biti u subotu, 09. februara u 11 časova, kao i da sve posetioce Pršutijade očekuje nagradna igra sa vrednim nagradama.

Direktor Turističke organizacije, Vldimir Živanović, pored Pršutijade najavio je i Sretenjski market koji će biti  održan u hotelu „Mona“ tokom sretenjskih praznika, zatim koncert Jelene Gerbec i Nebojše Vojvodića koji će biti održan 16. februara na Kraljevom trgu i turnir u MMA borbama zakazan za 15. i 16. februar u Sportsko turističkom centru „Zlatibor“.

Ostavite odgovor