Pocetna Društvo Rok za prijavu 30. april

Rok za prijavu 30. april

132
0
Podelite

Za takmičenje u kategoriji, u kojoj se od prošle godine nadmeću srednjoškolske i studentske inovacije, najzapaženiji odziv bio je iz užičkog kraja iz kojeg se prijavilo ukupno sedam škola sa trinaest inovacija

Promocija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji za 2019. godinu, jubilarnog, petnaestog po redu, počela je u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga. Prof. dr Dragan Povrenović i prof. dr Vojin Šenk promovisali su i takmičenje u kategoriji realizovane inovacije i istakli da prijavljivanje inovacije za takmičenje traje do 30. aprila. Od tada počinju trenizi za prijavljene na kojima će naučiti, kako ističe prof. Šenk, kako svoj proizvod da prilagode kupcu.

Dragan Povrenovic-Pojavljivanjem na takmičenju ljudi pobeđuju sebe, pokazuju sebi da li vrede i da li ono što imaju kao inovativno rešenje može dati dobar rezultat na tržištu – istakao je prof. Dragan Povrenović.

Ovom prilikom  dr Vesna Rašković Depalov, mr Vladimir Nikić i mr Milica Mušicki održali su i deo obuke za učesnike iz kategorija srednjoškolske i studentske inovacije za školsku 2018/2019. godinu pod nazivom  “Inovacija iz ugla inovatora i iz ugla kupca”. Takmičenje u kategoriji, u kojoj se od prošle godine nadmeću srednjoškolske i studentske inovacije, realizuje se u okviru Nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji. Na ovogodišnje takmičenje prijavilo se ukupno 52 tima iz 23 srednje škole i šest fakulteta. Najzapaženiji odziv bio je iz užičkog kraja iz kojeg se prijavilo ukupno sedam škola sa trinaest inovacija,  Ekonomska, Tehnička i Medicinska škola iz Užica, Tehnička škola i Gimnazija “Sveti Sava” iz Požege, Gimnazija “Jezdimir Lović” iz  Sjenice i Srednja škola iz Malog Zvornika.

Organizator takmičenja je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a za njegovu realizaciju zaduženi su Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, Privredna komora Srbije i Radio televizija Srbije.

Ostavite odgovor