Pocetna Društvo Od 11.februara voda sa cisterni

Od 11.februara voda sa cisterni

1074
1
Podelite

Od 11. februara u vodovodnoj mreži u Užicu biće voda za sanitarno-higijenske potrebe, dok će se građani, privreda i ustanove pijaćom vodom snabdevati dovoljnim brojem cisterni i isporukom flaširane vode, saopšteno je sa zajedničke sednice  Gradskog  veća i Gradskog štaba  za vanredne situacije. Na sednici je usvojen i  Plan za sprovođenje vanrednih aktivnosti na isporuci pijaće vode. Ovim Planom tačno su definisane mere koje će se primenjivati u periodu prelaska sa vodosnabdevanja sa Sušičkih vrela na sistem akumulacije Vrutci.

Gradonačelnik Tihomir Petković rekao je da su sve dosadašnje aktivnosti na pripremnim radnjama za ponovno puštanje vode iz akumulacije Vrutci urađene uspešno i blagovremeno.

Tihomir Petkovic 7“Za projekat rekonstrukcije i dogradnje postrojenja “Petar Antonijević” imali smo puno razumevanje Vlade Republike Srbije, koja je preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture investirala 650 miliona dinara, dok su grad Užice i Vodovod uložili 80, odnosno 50 miliona dinara. Sada su se konačno stekli svi uslovi da se najkasnije do 20. februara građani i privreda snabdevaju zdravom pijaćom vodom sa akumulacije Vrutci”, rekao je Petković.

Direktor Vodovoda Duško LJujić i dr Olivera Janjić iz Zavoda za javno zdravlje, saopštili su da je prvo uzrokovanje prerađene vode za osnovnu i V analizu sa akumulacije Vrutci obavljeno 1. februara. Dosadašnji rezultati analiziranih parametara pokazuju da je prerađena voda zadovoljavajućeg kvaliteta. Konačni rezultati V analize koje užički Zavod za javno zdravlje radi zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd biće gotovi 8. februara.

Nakon puštanja vode sa Vrutaka u system nove fabrike, a posle tri uzastopne zadovoljavajuće analize, koje će izvršiti Zavod za javno zdravlje, republički sanitarni inspektor moći će da proglasi vodu sa akumulacije Vrutci pijaćom vodom koja odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

1 komentar

Ostavite odgovor