Pocetna Hronika Prijepolje: Ukinut pritvor direktorki Centra za socijalni rad

Prijepolje: Ukinut pritvor direktorki Centra za socijalni rad

1215
0
Podelite

Sud u Kraljevu nakon desetodnevnog pritvora pustio je da se brane sa slobode direktorku Centra za socijalni rad Prijepolje, Sabiru Hadžiavdić i radnicu ove ustanove Alisu Talović. NJih dve pripadnici Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije iz Kraljeva, 22. januara lišili su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

Sabiri Hadžiavdić se na teret stavlja da je u svojstvu odgovornog lica Centra za socijalni rad Prijepolje, tokom decembra 2017. godine omogućila pravnim i fizičkim licima da u postupku nabavke pribave imovinsku korist od oko 990.000 dinara, a Centru za socijalni rad nanela štetu od oko 1.142.000 dinara, uključujući i iznos PDV-a.

Osumnjičena Alisa Talović, koja je takođe zaposlena u Centru za socijalni rad Prijepolje, se tereti da je, zloupotrebom službenog položaja, pomogla direktorici da izvrši navedeno krivično delo.

Međutim, pred sudom u Kraljevu u petak je saslušan veliki broj svedoka među kojima je bio i predsednik Upravnog odbora Senad Hodžić. Kako saznajemo, nastavak ovog krivičnog postupka zakazan je za 11. februar, piše PP Media.

Ostavite odgovor