Pocetna Politika UOL: Planovi za groblje tiču se svih gradjana Užica

UOL: Planovi za groblje tiču se svih gradjana Užica

662
0
Podelite

Užička odbrambena liga (UOL) održala je protest u Ulici Riste Tešića i pozdravila pobedu grupe gradjana iz ove ulice koja je ranije i peticijom izrazila nezadovoljstvo gradskim vlastima zbog planova u vezi proširenja groblja Dovarje i seče šume.

Član inicijativnog odbora Užičke odbrambene lige (UOL) Ivan Petronijević rekao je da se problem građana u Ulici Riste Tešića u vezi planova groblja na Dovarju tiče svih gradjana Užica i da je u opštem interesu da pomno prate sve promene koje se planiraju.

OLU Protest Dovarje 3– Ovde smo da izrazimo zahvalnost grupi gradjana iz Ulice Riste Tešića koji su doprineli da se rešavanje ovog problema usmeri na pravu stranu. Naš cilj jeste da kontrolišemo rad lokalne uprave bez upuštanja u politiku, već da svojim prisustvom pružimo doprinos ostvarenju opšteg interesa grada i svojim znanjem i iskustvom ponudimo odredjena rešenja, a ona postoje – rekao je arhitekta Ivan Petronijević .

Članovi Lige su rekli da je odredjeni dogovor koji su građani iz Ulice Riste Tešića postigli sa čelnicima grada kako bi se sprečila seča šume i širenje groblja u pravcu njihove ulice njihova pobeda.

– Na fejsbuk stranicama se pojavilo da mi to veličamo kao svoju pobedu. Naprotiv, mi podržavamo takve inicijative i ohrabrujemo gradjane kao i rešavanje svakog problema sa javnom upravom i njihovim bezvlašćem Liga će pomoći. Radi se o tome da šta god se kaže kao primedba na rad lokalne vlasti to se predstavlja kao neprijateljski akt. Mi smo ljudi koji smo ovde rodjeni, živimo u njemu ili smo došli iz nekog drugog grada da u njemu živimo i želimo sve najbolje i nama i našoj deci – rečeno je prilikom okupljanja na uglu Grobljanske i Ulice Riste Tešića u prisustvu više desetina gradjana.

OLU Protest Dovarje 2Na pitanje novinara u vezi ograde Lige od protesta „Jedan od pet miliona“ koji se održavaju ispred Gradske kuće u Užicu advokat Mihailo Krstić je rekao da ovo udruženje nije odustalo od ovog protesta i da samo nije u njegovoj organizaciji već je usmereno na lokalne teme i poboljšanjem kvaliteta života u Užicu. On je dodao da niko ne može biti zadovoljan stanjem u društvu i da je aktuelna vlast najveći problem, da se Beograd pita za sve, ali da je stvar individualne odluke da li će neko prisustvovati protestu „Jedan od pet miliona“ što članovi i čine.

-Mi smo udruženje gradjana i nismo politička organizacija i konceptualno ne pripadamo tom protestu, a ko individualno želi pridružiće mu se- kaže Krstić i dodaje da bi učešće u organizaciji protesta značilo da udruženje UOL postaje politička partija što ne želi.

OLU Protest Dovarje 4Sledeće okupljanje Odbrambene lige Užica, član Dejan Krčevinac najavio je za petak 8. februara ove godine kada će se govoriti o Djetinji i planovima kako je rečeno o uništavanju kanjona Djetinje, umesto da bude zaštićen kao prirodno dobro izuzetnih odlika, jer sve što se radi u njemu kako je dodao jeste suprotno cilju da dobije taj status..

Ostavite odgovor