Pocetna Politika Kojo: Spasiba za družbu Aleksandre

Kojo: Spasiba za družbu Aleksandre

630
0
Podelite

Drugi gradjanski protest „Jedan od pet miliona“ održan je večeras u Užicu uz prisustvo većeg broja Užičana nego pre sedam dana.

Gradjani su posle održanog skupa ispred Gradske kuće krenuli u šetnju glavnom ulicom pored Trga partizana gde su pištaljke i uzvici negodovanja bili najglasniji prilikom prolaska kolone pored sedišta užičkog SNS-a.

Protest 2 - 3Glumac Nikola Kojo zahvalio je na ruskom Aleksandru Vučiću na dosadašnjem prisustvu i obećao da će posle njega građani brinuti o svojoj zemlji i da neće biti nikakvog potopa.

-A tvoji naslednici moraju znati da više nikada nećemo spustiti gard i dozvoliti da tako lako i brzo budemo nokautirani – rekao je Kojo uz opasku da je nokautirani bokser najopasniji.

– Tebe je Aleksandre napala caska bolest, opasna i teška, podmukla, kojom si se zarazio našom krivicom. Nisi ti kriv, mi smo krivi što smo ti dozvolili da se razmašeš i pustiš pipke u sve sfere našeg života. Ako je tako, mi ćemo biti i tvoj lek i prepisujemo ti naše protestne šetnje jednom nedeljno. Ništa te neće boleti i tebi će biti bolje – govorio je Kojo o prepisanoj terapiji koju su građani pozdravili uzvicima odobravanja.

On je podsetio da su građani Srbije u proteklih trideset godina unosili u svoje živote bedu, ratove i sankcije, gladovanja,otimačine, puko preživljavanje i obraćajući se Aleksandru Vučiću upitao zar nije bilo dovoljno što im je uzeto sve materijalno.

-U proteklih sedam godina na sve muke imamo kolektivnu lobotomiju, hipnozu i svakodnevnu uvredu inteligencije, vrhunac sadizma i neviteškog ponašanja i iživljavanje na narodu koji si već uspeo da poniziš, pokoriš i uništiš u svakom smislu ljudskog bitisanja – poručio je Kojo uz reči „udaraš boksera koji je na kolenima“.

Protest 2 - 2Na skupu koji je održan u prisustvu između dve i tri hiljade Užičana glumac Branislav Bane Trifunović podsetio je da se protesti održavaju u pedeset gradova u Srbiji i sistema koji je ponudio kič i kriminal.

– Mi smo onaj deo Srbije koji ne želi da mu ide omladina i da stvari naziva pravim imenom i koga ne zanima lopovluk, kupovina glasova i koji je na skupu ne zato što mu je neko dao sendviče nego zato što želi i ima pravo da živi u normalnoj zemlji – rekao je Trifunović i dodao da kada pošten svet to kaže, onda ga kroz novine provlače i govore da su narkomani, ološi i izdajnici.

Zoran Filipović Fipa koji je vodio drugi protestni skup Užicu sledeći je najavio za sedam dana na istom mestu dodajući zahtevima za smenom gradonačelnika Užica i zamenika gradonačelnika u ostavci i garancije da Užičani piju čistu vodu, za gradnju kanalizacije na Beloj Zemlji, a ne uništavanje šuma industrijskom zonom, za povratak besplatnog gradskog prevoza za sugradjane starije od 65 godina i zahteve da se zaustave kreditna zaduženja grada…

Protest 2 - 4Protest „Jedan od pet miliona “ protekao je bez incidenata u organizaciji Saveza za Srbiju Užice i podršku Udruženja poljoprivrednih proizvodjača Užice koje prevashodno okuplja malinare.

Ostavite odgovor