Pocetna Društvo U Novoj Varoši ukinuta vanredna situacija

U Novoj Varoši ukinuta vanredna situacija

389
0
Podelite

U opštini podno Zlatara ukinuta je vanredna situacija koja je proglašena 9. janura.

Tokom proteklih dvanaest dana na čišćenju snega svakodnevno je radilo 18 mašina, koje su samo iz gradskog jezgra uklonile više od 10 hiljada kubika snega i leda. Vanredna situacija ukinuta je na predlog Opštinskog odeljenja za investicije koje je kordiniralo čišćenjem puteva.

„Prohodne su sve saobraćajnice i nema zavejanih domaćinstava, pa više nema ni potrebe za vanrednom situacijom. Pravovremeno smo reagovali i sprečili veće posledice po stanovništvo, tokom minulih dvanaest dana mehanizacija je stigla i do najudaljenijih zaseoka“, ističe prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Tokom vanredne situacije teška mehanizacija čistila je više stotina kilometara uglavnom planinskih puteva, na kojima su smetovi često bili visoki i preko dva metra. Iz Odeljenja za investicije ističu da su imali odličnu saradnju sa predsednicima svih mesnih zajednica koji su kordinirali tokom čišćenja puteva.

„Pored mraza, vetar nam je pravio najveće probleme tokom čišćenja saobraćajnica. Na planinskim prevojima i u usecima brzo bi zavejao već pročišćeno pa smo pojedine deonice morali da čistimo i više puta. Ipak zahvaljujući svim izvođačima radova, i dobroj kordinaciji sa predsednicima mesnih zajednica putevi su očićeni u kratkom vremenskom periodu“, kaže šef Opštinskog odeljenje za investicije Dejan Grbić i dodaje da su i građani pomagali tokom čišćenja.

Ostavite odgovor