Pocetna Fudbal Biće bolje na proleće

Biće bolje na proleće

806
0
Podelite

Mimo običaja, mnogo ranije od drugih ekipa, fudbaleri Slobode su ovog puta počeli pripreme na vreme. Uprkos brojnim problemima u klubu vlada optimizam. Predsednik Upravnog odobra i finansijer, Božidar Opačić ističe da je najvažnije da se klub sačuvao od gašenja i da stiže podrška grada:

-Mislim da smo prvi u ligi startovali sa pripremama iz prostog razloga da bismo imali dovoljno vremena da izvršimo selekciju igrača. Neki igrači su otišli iz kluba, dolaze nam novi igrači, ali opet kažem da je najvažnije što smo klub spasili od gašenja. U prvom delu sezone ostaje žal za još nekih desetak bodova koje zbog nesrećnih okolnosti nismo uspeli da uzmemo, ali šta je tu je. Ali ne predajemo se, nastavljamo dalje. Pojačanja će pomoć da nam na proleće bude bolje. Važno je da početak sezone odigramo dobro, jer je raspored takav da ćemo za 18 dana odigrati čak pet utakmica. Moramo biti maksimalno spremni već od 27.februara kada u Gornjem Milanovcu igramo protiv domaćina ekipe Metalca. Pre plej auta ostalo je da odigramo još osam utakmica od kojih moramo četiri da dobijemo ako mislimo da imamo povoljniju poziciju u doigravanju.

FK Sloboda OpacicNajavljena zvučna imena iz Super lige, u Slobodu još nisu sitigla:

-Znate i sami da u zimskom prelaznom roku superligaški igrači po malo taktiziraju. U prvom delu prelaznog roka oni odlaze sa svojim klubom na pripreme, gledaju da li su u prvih 11, a ako ne onda u drugom delu prelaznog roka traže sebi „novi dom“. To znači da ćemo u završnici imati jasniju sliku, računamo na najmanje četiri igrača iz Super lige. Tri sedmice su sasvim dovoljne za uigravanje i adaptaciju.

Na pitanje da li ima promena u stručnom štabu Opačić kaže:

-Prezadovoljni smo učinkom i načinom rada trenera Jova Čučkovića. Njegovom zaslugom postignuti su dobri rezultati u završnici prvog dela sezone, naravno uz igrače koji su dali svoj maksimalan doprinos. Svi ste videli utakmicu sa Javorom, odigrali smo egal utakmicu. Nećemo ništa menjati u odnosu na Čučkovićevo vođenje tima, imamo apsolutno poverenje u njega. Sav teret priprema i uigravanja ekipe preuzeo je na sebe. Naravno, znate kakve su propozicije FSS i da u ovom rangu mora biti trener sa PRO licencom, tako da ćemo uskoro angažovati i trenera sa traženom licencom, kao i pomoćnog trenera. Finansijska situacija u klubu je i dalje teška. Klubski račun je i dalje blokiran.

FK Sloboda 9Opačić ističe da se od trenutka njegovog dolaska, klub nije zadužio ni dinar, sve što se davalo bile su donacije i da dok je on na čulu kluba, neće biti pozajmica:

-Po osnovu pozajmica članova uprave u prethodnom periodu, dug je preko 120 hiljada evra, tako da je ukupan dug Slobode 730 hiljada evra, zbog kojih je i blokiran račun. Mnogi kojima dugujemo, znam to sigurno, spremni su da se odreknu kamate. Za jedan reflektorski stub dugujemo 200 hiljada evra, a koliko čujem i oni bi prihvatili reprogram duga. U tom slučaju, kada bismo uspeli da pronađemo i još oko 250.000 evra, Sloboda bi odmah mogla da odblokira računa.

Za razliku od prošle godine kada je izostala očekivana finansijska podrška Grada, u ovoj se nadaju da će pomoć iz budžeta ipak stići:

-Prošle godine nismo mogli da primimo novac iz budžeta zato što nam je račun bio u blokadi. Čelnici Grada su bili potpuno u pravu, poštovali su zakon. Od prvog januara 2019. godine donet je novi zakon, u kome se kaže da klubovi mogu da otvore namenske računa kod Trezora, i gde lokalna samouprava direktno uplaćuje novac na račun klubova, a ne kao ranije preko Sportskog saveza. Time se direktno obezbeđuje kontrola i namensko trošenje para koje stižu iz budžeta. Uskoro će biti doneta i odluka o raspodeli sredstava za klubove gde očekujemo oko osam miliona dinara, što će svakako doprineti stabilizaciji kluba.

FK Sloboda pojacanjeSportski direktor Vladislav Rosić kaže da klub 1. februara odlazi na desetodnevne pripreme, ali će destinacija naknadno biti objavljena:

-Od novih igrača koji su došli u Slobodu tu su Ljubomir Kovačević najperspektivniji mladi igrač u Srbiji koji je došao iz Zemuna, zatim Molerović zadnji vezni stigao iz Drine Zvornik, Mitrović iz Teleoptika, Tvrdišić iz Kolubare, a tu je i bivši igrač Slobode Ivan Petrović, stigao iz Drine Ljubovija. To je zasada sve od novih igrača, očekujemo polazak na pripreme a do tada ćemo kompletirati igrački kadar. Sigurno ćemo dovesti još četiri ozbiljna i zvučna pojačanja na deficitrnim pozicijama, jednog centralnog beka, veznog igrača, krilo i jednog napadača. Odigraćemo i nekoliko kontrolnih utakmica, sa Vojvodinom, Borcem. Sa Rudarom iz Pljevalja zakazan je termin za 12. Februar, a generalka pred početak prvenstva je sa Javor Matisom.

Ostavite odgovor