Pocetna Ostali sportovi Kotorčeviću zlatna kaciga

Kotorčeviću zlatna kaciga

2363
0
Podelite

Auto-moto saveza Srbije (AMSS), u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS) i Moto savezom Srbije (MSS), na svečanosti u Belexpo centru dodelio je nagrade šampionima za 2018. godinu.

dodela kotorcevic 2Zlatna kaciga, jedno od najviših autosportskih priznanja, dodeljena je užičkom reli vozaču, Luki Kotorčeviću. Pored Zlatne kacige  koju je Luka dobio kao trostruki uzastopni šampion u reliju u svojoj klasi, uručen mu je i pehar za ovogodišnje osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu , kao i prvo mesto  klasi II. Ovim se Kotorčević svrstao u tradicionalni niz osvajača Zlatne kacige  u autosportu iz Užica, s tim da je on i najmlađi.

 

Podsećanja radi, ovo je druga Zlatna kaciga u dve godine koja je stigla u grad na Đetinji budući da je ovo priznanje prošle godine dobio Slobodan Jakovljević u disciplini Autoslalom.

Kada su Užičani u pitanju, Kotorčević nije bio usamljen sa rukama punih priznanja na ovojDodela Pejić ceremoniji,  jer su Dejanu Pejiću uručeni pehari za ubedljivo  osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu u disciplini Autoslalom, kao i prvo mesto u grupi II, a Pejić je i drugi u Generalnom plasmanu u kategoriji suvozača u disciplini reli.

 

Ne treba zaboraviti ni Željka Starčevića, takođe uspešnog predstavnika Užičana u autoslalomu koji je sezonu završio na prvom mestu u grupi I, sa takođe ubedljivim rezultatom u odnosu na konkurente.

 

Svečanosti je prisustvovao ministar odbrane, Aleksandar Vulin koji je uručio priznanja dobitnicima istih u auto sportu i ministar sporta, Vanja Udovičić koji je dodeli priznanja u oblasti moto sporta.

Ostavite odgovor