Pocetna Fudbal U Slobodi duvaju neki novi vetrovi

U Slobodi duvaju neki novi vetrovi

554
0
Podelite

Završena je pauza za fudbalere Slobode. Na prozivku je došao 21 fudbaler, a pomoćni trener Jovan Čučković naglašava da će u narednih nekoliko dana kompletirati ekipu za prolećni deo sezone:

Jovan Cuckovic-Nisu još svi fudbaleri stigli, neki su u putu, za nekoliko dana ćemo kompletirati ekipu i krenuti u ozbiljan rad. Predstoji nam žestok rad jer znamo da imamo bodovni zaostatak ali mislim da ćemo pripremiti ekipu za prvenstvo i da ćemo kroz taj ozbiljan rad pokazati to na utakmicama koje su jako bitne u startu. U drugom delu prvenstva imamo tih osam utakmica i bar 60 odsto moramo tih utakmica da dobijemo.

Vremenske prilike i sneg koji je zatrapao Gradski stadion, nisu idealni za pripreme fudbalera, tako da će se otići na pripreme i u toplije krajeve:

-Sada je sneg, i mi možemo da radimo samo na snazi i trčanju. Međutim što se tiče same igre, mi menjamo tim, zato moramo imati teren i moramo imati uslove za uigravanje i protivnika, tako da planiramo negde da odemo na 15 dana. Gde ćemo ići još uvek nismo odredili. Do tada ćemo fizički pripremiti ekipu kako bismo na pripremama mogli da igramo utakmice i da radimo normalno.

FK Sloboda trening 1Čučković naglašava da je jedini cilj opstanak u Ligi:

-Biće teško ali se nadam da ćemo uspeti da napravimo tim koji će ići na pobede i kod kuće i na gostovanju. Borbeno, čvrsto, organizovano i ako to uradimo neće biti problema.

Već je dogovorena i prva prijateljska utakmica 15. januara u Lučanima sa ekipom Mladosti:

-Tamo ćemo probati neke igrače koji su došli na probu i mislim da ćemo posle te utakmice već znati tačan broj igrača na koji računamo. Posle toga idemo na pripreme a onda kreće i prvenstvo. Sloboda je jedan klub koji je iznedrio niz igrača u svojoj bogatoj istoriji, tako da je to jedan motiv za igrače koji dolaze u Slobodu. Užice i okolina imaju veliki broj talentovanih igrača, a mi ćemo njih postepeno ubacivati u prvi tim, tako da ćemo u nekom narednom periodu pola tima biti iz samog Užica.

FK Sloboda trening 3Sportski direktor Slobode Vladislav Rosić kaže da je Sloboda počela ranije sa pripremama u odnosu na druge prvoligaške ekipe, jer su želeli da što više igrača vide na probnim utakmicama:

Vladimir Rosic-U klubu duvaju neki novi vetrovi. Sloboda kao veliki klub u ovom regionu treba da se bori do kraja i da proba da ostane u prvoligaškom društvu. Za sada je klub napustilo nekoliko igrača iz prošle polusezone, to su Marušić, golman Koč, Rajković, Mirić, i još nekolicina igrača sa kojima nismo produžili saradnju. Za sada su ekipu pojačali golman Mitrović, koji je prošao mlađe selekcije Evijena u Francuskoj, branio za Teleoptik, Molerović koji je igrao za Olimpik iz Sarajeva i Drinu iz Zvornika, Živković iz Drine iz Ljubovije koji je igrao pre toga za Javor iz Ivanjice a ostali igrači su na probi. Nemamo još zvaničnih potpisa.

Rosić ističe da će Sloboda dovesti još najmanje četiri pojačanja:

-Biće to malo zvučnija imena i fudbaleri koja će pokušati da budu nosioci igre. Probaćemo da osvojimo što veći broj bodova u nastavku prvenstva i u plej autu se boriti do samog kraja.

Ostavite odgovor