Pocetna Društvo Uštede sa karticom 3+

Uštede sa karticom 3+

466
0
Podelite

Pokret za decu TRI PLUS u saradnji sa Gradom Užicem realizuje akciju “Cena minus za 3+ “, za porodice sa troje i više dece koja omogućava besplatne usluge i popuste. U akciju se do sada uključila 131 radnja, sportska udruženja i drugi privrednici. U Užicu pravo na personalizovanu karticu ima 1150 majki koje imaju troje i više dece. Za proteklih šest meseci na osnovu 10 odsto anketiranih davalaca usluga i popusta roditelji su uštedeli preko 1,65 miliona dinara.

Представници-Покрета-3+-Suština ove akcije i prioritetno pitanje u Srbiji je borba protiv bele kuge i da li ćemo je pobediti? To isključivo zavisi od broja porodica sa troje i više dece- rekao je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu TRI PLUS.

On je izrazio zahvalnost svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji i Gradu Užicu na podršci.Prema najavama u narednoj godini biće još više privrednih i pravnih subjekata koji će se uključiti u ovu akciju. Projekat se realizuje u 17 lokalnih samouprava, a cilj je da uskoro u celoj Srbiji budu nalepnice 3+ koje omogućavaju popuste za robu i usluge višečlanih porodica- naveo je Gavrilović.

Jasmina-Đurić,-korisnik-i-davalac-usluga-3+Jasmina Đurić, vlasnica igraonice Smiley time, majka je troje dece, korisnik kartice 3+ a ujedno i davalac popusta od 10 odsto za usluge rođendana u igraonici.

-Uštede su značajne i nadam se da će u narednom periodu biti što više onih koji žele da se uključe u ovaj projekat. Očekujem da će i grad nastaviti da pruža podršku. A od drugih roditelja znam da deca ne bi trenirala da im sportski klubovi nisu izašli u susret i omogućili besplatne članarine. A kod kupovine nije isto kad kupiš za jedno dete ili puta tri-navela je Đurić.

Zoran Milovanović, volonter i humanista naveo je da Užice posle Čačka drugi grad u kome se realizuje ovaj projekat.

– Kartice mogu da je koriste i u drugim gradovima u Srbiji gde se ovaj projekat realizuje, kao na primer u Beogradu, na Zlatiboru….U narednoj godini trudićemo se da uključimo što više velikih prodajnih objekata i sistema zbog svakodnevnog funkcionisanja -rekao je Milovanović.

Kartice su podeljene 10. aprila, a potpuna primena je zaživela od maja meseca. Doprinos su dala sportska udruženja i omogućila deci da besplatno treniraju košarku, primenjeni aikido, odbojku, zatim popusti za tehničke preglede vozila, kupovinu sportske odeće i obuće, taksi prevoz, butici, igraonice, škole stranih jezika, bazen, pozorište, biblioteka, optika…

kartica-3-plus-2Primera radi u Čačku je 252 mališana besplatno treniralo u sportskim klubovima i to je ušteda za roditelje 5,2 miliona dinara. Pokret je sa predstavnicima Grada Čačka rešio taj problem tako što im se refundira taj iznos, tako da se sada priključuju i ostali klubovi.
Broj onih koji žele da doprinesu se širi i zato smo zahvalni svima koji su se uključili u ovu akciju. Milovanović je podsetio da iako su ostvarile pravo nisu preuzete 253 kartice.
Daliborka Nestorović, potpredsednik Pokreta 3+ navela je 15 mera koje u nekim lokalnim samoupravama postoje a u nekima ne. Predlozi su stigli do Vlade a implementacija mora da ide preko lokalnih samouprava.

Pored aktivnosti koje Pokret 3+ sprovodi sa lokalnim samoupravama, Vladi su predložene i mere socijalne podrške i pogodnosti za porodice sa troje i više dece. Mere su finansijska podrška najmlađeg deteta do 18 godina i isplata preko lokalnih samouprava, umanjenje obaveza za komunalne usluge, poreza na imovinu prema broju dece, umanjenje obaveza prilikom registracije vozila,besplatan vrtić i jedno zimovanje odnosno letovanje za treće i svako naredno dete, besplatne školske knjige i užine, besplatan prevoz za školsku decu za svako treće i više dece….

Kako je navedeno Grad Užice nije se još izjasnio da li će i naredne godine podržati ovu akciju, ali iz Pokreta očekuju dugoročnu nastavi saradnju.

Ostavite odgovor