Pocetna Društvo Zbratimljeni Užice i kineski Harbin

Zbratimljeni Užice i kineski Harbin

830
0
Podelite

Sporazum o bratimljenu Užica i kineskog grada Harbina koji su potpisali gradonačelni Tihomir Petković  i  Sun Đi (Sun Zhe praktično je nastavak  prijateljstva između dva naroda. Saradnju u različitim oblastima  inicirala je Linda Vong, predsednica Ji Hao grupe koja je obezbedila sredstva za završetak vrtića na Pori. Buduća saradnja odvijaće se u oblasti u turizma, poljoprivrede, privrede i obrazovanja.

Harbin ima 11 miliona stanovnika i poznat je turistički grad po Festivalu leda

-Nadam se da će se razvijati saradnja u različitim oblastima-rekao je gradonačelnik Sun Đi.

Harbin 4Užički gradonačelnik Tihomir Petković ističe da će turizam biti ključna oblast za saradnju i da je cilj da se nađu turoperateri i sa jedne i druge strane. Milion građana Harbina godišnje putuje po svetu, a naša šansa je da u  turističkoj ponudi pored Srbije i zemlje regiona.

-Ponudili smo kapacitete za ulaganja u oblasti zdrvstvenog turizma, obrazovanja i poljoprivrede-.rekao je Petković.

Za kineske privrednike održana je prezentacija aerodroma Ponikve, Turističke ponude našeg kraja i privrednih potencijala.

Harbin 2U Vrtiću na Pori mališani su priredili program i  pokazali gostima koliko su naučili kineski jezik. U vrtiću Ji Hao Mama Vong predškolska grupa uči kineski a uskoro će i ostali mališani koji to budu želeli u drugim vrtićima.

Harbin 3U znak zahvalnosti ulica iznad vrtića na Pori nosi naziv Harbinska, a bivši skojevski park sada je Park prijateljstva.

Predstavnici Užica pozvani su da početkom januara posete Harbin kada se održavaju Dani pobratimljenih gradova.

Ostavite odgovor