Pocetna Košarka Amerikanac Markus Lovet novo pojačanje Slobode

Amerikanac Markus Lovet novo pojačanje Slobode

799
0
Podelite
Košarkaš Stefan Simić i trener Vladimir Lučić

Posle pobede u Beogradu protiv Beovuka, košarkaši Slobode, uprkos kadrovskim problemima, sa optimizmo dočekuju novog protivnika. U Veliki park u subotu od 19 časova odmeriće snage sa Dunavom Stari Banovci . Užičane će, ukoliko papirologija bude gotova, već u ovoj utakmici pojačati plej meker Markus Lovet iz Amerike.

Košarkaš Stefan Simić veruje u svoju ekipu:

-Očekuje nas jako bitna utakmica a to je ujedno i sjajna prilika da uđemo u pobednički niz i vratimo na pravi kolosek. Vredno treniramo i radimo tokom nedelje, u ekipi se oseća opštimizam uprkos malim kadrovskim problemima koje imamo. Nadamo se da ćemo biti u punom sastavu u subotu i da ćemo pred našom publikom uspeti da zabeležimo pobedu. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da u subotu ispuni sportsku halu, jer nam njihova podrška mnogo znači.

Trener Slobode Vladimir Lučić svestan je da u goste dolazi nezgodna ekipa Dunava:

-Ekipa Dunava je odlično startovala ove godine u KLS. Sigurno nas čeka težak i zahtevan protivnik. Imaju u svojim redovima šest iskusnih igrača, pojačanih sa nekoliko momaka koji su se vratili sa koledža i ovo im je prvi put da igraju KLS. Momci su odlični a to se vidi i po rezultatima koje postižu. Nas naravno to ne treba da zanima, mi gledamo u sopstveno dvorište i želimo da, posle tri poraza i brejka na teškom gostovanju u Beogradu, se vratimo u taj pobednički ritam. Pozvao bih navijače da dođu i budu naš šesti igrač. Svestan sam da posle tri poraza u Užicu našim navijačima dugujemo tu jednu pobedu. Iskreno se nadam da ćemo tu pobedu ostvariti konačno u subotu. Imamo kadrovskih problema sa igračima, ali ne želim da tražim nikakav alibi. Ko bude spreman, igraće!

Na pitanje da nešto više kaže o pojačanju koje je stiglo u Slobodu, trener Lučić kaže:

-Radi se o Amerikancu Markusu Lovet (visina 1,83m), plej meker koji već sedam dana trenira sa nama. Nadam se da će papirologija za njega biti urađena i da ćemo moći da ga vidimo na terenu već u subotu. Momak imam 22 godine, prvi put dolazi da igra u Evropi, ali je privukao ogromnu pažnju košarkaške javnosti svojim partijama na koledžu. Ima izuzetno precizan šut za tri poena, dobar prodor, jako kvalitetno igra odbranu, dobro trenira i potpuno se uklopio sa ostalim momcima. Videćemo kako će se uklopiti na utakmici.-

Ostavite odgovor