Pocetna Kultura Ardalion za gospodina R

Ardalion za gospodina R

529
0
Podelite

Ardalion za najbolju predstavu 23.Jugoslovenskog pozorišnog festivala pripao je predstavi “Zašto je poludeo gospodin R”, po Fasbinderovom tekstu, u izvođenju glumaca Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Reditelj ove predstave Bobo Jelčić nagrađen je za režiju, a po oceni sturčnog žirija Borisu Isakoviću pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu u ovoj predstavi. Festival se završava večeras predstavom u čast nagrađenih.

Krvave svadbe 1Stručni žiri u satsavu Lenka Udovički, rediteljka i predsednica žirija, Dragana Varagić glumica, Slobodan Obradović dramaturg, Dario Harjaček reditelj i Janko Ljumović, producent, odlučio je da Ardalion za najbolju žensku ulogu pripadne  Milici Grujičić za ulogu Verenice u predstavi „Krvave svadbe“ u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Grad teatra Budva.

Milutin 1Nagrada Ardaliona za najbolju scenografiju pripala je Jasmini Holbus za predstavu „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda, dok je Ardalion za najbolju kostimografiju pripao Tatjani Radišić za predstavu „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor.

Krocenje 5Ana Marija Veselčić za ulogu Bjanke u predstavi „Kroćenje goropadnice“ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split, nagrađena je za najbolju epizodnu ulogu.

Korespodencija 4Žiri je odlučio da se nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike “Avdo Mujčinović”  dodeli Joakimu Tasiću za ulogu Simeona Njegovana, mladog gazde, u predstavi „Korešpodencija“ u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

Sombor 1Specijalna nagrada Ardalion, kako je odlučio žiri, ravnopravno se dodeljuje kompozitorki Ireni Popović Dragović za muziku u predstavi „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor i glumačkom ansamblu predstave „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

Ostavite odgovor