Pocetna Odbojka Užičanima „rulet“ pobeda

Užičanima „rulet“ pobeda

440
0
Podelite

U osmom kolu Prve B lige odbojkaši Užica savladali su Klek- Srbijašume sa 3:2 (25:19, 25:13, 23:25, 18:25, 15:09). Poene za Užičane postigli su Lekić 27, Nenadić 13, Ignjatović 15, Lazić 19, Radojičić 2, Elezović 1, Krstić 3 i Lekaj 2.

Prva dva seta odbojkaši Užica su odigrali borbeno i motivisano, a potom su gosti predvođeni kapitenom Ateljevićem uzeli „stvar u svoje ruke“ i potpuno dominirali terenom. U petom kockarskom setu, posle 123 minuta grčevite borbe na terenu, domaćin je uspero da sedam izjednačenja povede sa 11:8. Stečena prednost sa goste iz Kleka ovog puta bila je nedostižna.

dav
dav

Bane Nenadić je posle utakmice istakao da je utakmica bila izuzetno teška:

-Protivnik je bio veoma težak. Imaju dosta iskusnih igača u svojim redovima, koji su nama već dugo poznati. Posle prva dva seta došlo je do pada koncentracije u našoj ekipi, koja je moram to reći sastavljena od izuzetno mladih i neiskusnih igrača. Protivnik je umeo da iskoristi naše greške i dovede nas do petog seta. Drago mi je što smo na kraju izašli kao pobednici. Zahvalio bih se i našoj publici koja je u velikom broju došla da nas bodri, a to nam puno znači. I naredno gostovanje u Jagodinu će biti izuzetno teško. Oni su prošle sezone igrali u višem rangu ali se iskreno nadam da ćemo nastaviti ovaj pobednički niz.

Trener odbojkaša Užica posle utakmice pomalo nerovozno je rekao:

-Izvukli smo se i treći put ove sezone u petom setu. Mlada smo ekipa i, pre svega,  neiskusna. Osim nosilaca igre Lazića i Nenadića, kao i Ćirkovića i Ignjatovića, u postavi su srednjoškolci. Imali smo i debitanta na mestu srednjeg blokera, petnaestogodišneg Danila Elezović, koji odbojku trenira tek nešto više od godinu dana. To je naš zalog za budućnost. Imamo svo strpljenje ovog sveta za naše mlade momke, jer su redovni na treninzima i vredno rade. Pojačaćemo rad na treningu i, siguran sam, produžićemo deonice tečne igre a smanjiti padove koncentracije.-

U narednom kolu odbojkaši putuju u Jagodinu. Utakmica se igra u nedelju 18. novembra u sportskoj sali JASSA sa početkom u 13 časova.

Ostavite odgovor