Pocetna Društvo U Užicu počeo rad Sistem 48

U Užicu počeo rad Sistem 48

1853
0
Podelite

U Užicu je počeo rad Sistem 48 koji građanima omogućava  rešavanje komunalnih problema i efikasniji rad javnog sektora.  Predsednik Gradske skupštine Branislav Mitrović je rekao da je program  uradila beogradska firma „Mega“, a Užičani će moći da prijave sve probleme koji se odnose na rad javnih poreduzeća, ustanova, uprava…Zahvaljujući sistemu građani će u roku od 48 sati dobijati odgovore o statusu priojavljenog problema i prijavljivanje ne znači i rešenje. Digitalizacija u lokalnoj samoupravi nastavljena je i kroz uvođenje Sistema 48.

Sistem 48 - 2Jedna smo od lokalnih samouprava koja dostavlja celokupnu korespodenciju i materijal u elektronskoj formi, većnicima, odbornicima, javnim  preduzećima. Uštede su ogromne i navedimo samo uštedu od 600.000 papira koje nismo štampali od prošle godine. Na elektronskom registru odluka privrednici mogu da pronađu sve odluke koje ih interesuju – rekao je Branislav Mitrović uz podsećanje da je uvođenju Sstema 48 prethodilo donošenje skupštinske odluke i definisanje svih segmenata rada. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaže da će  Sistem 48  omogućiti najbolju moguću komunikaciju između građana Užica i užičkog javnog sektora i posebno rešavanje najvećeg dela problema građana na najbrži mogući način.

Sistem 48 - 4-Sistem 48 donosi benefite za sve učesnike, najpre za građane zato što će imati jednu adresu na koju mogu da se jave umesto 29 na koje su sada morali da se javljaju. Za nas rukovodioce je veliki benefit što ćemo moći da sagledamo stanje i reagujemo na najbolji mogući način. Apelujem na građane da zajedničkim snagama podignemo kvalitet usluga u užičkom javnom sektoru – kaže Petković i dodaje da zahvaljujući pitanjima i odgovorima koji postaju javni neće moći da bude izbegnuta odgovornost u vidu odgovora „nije u našoj nadležnosti“. Sistem je počeo rad postavljanjem pitanja u elektronskoj formi od strane predsednika Skupštine grada, gradonačelnika i zamenika gradonačelnika Užica. Pitanja su se odnosila na sprečavanje lepljenje plakata na mestima  koja nisu predviđena za to čime se ruži grad, zatim pitanje  „Niskogradnji“ ostacima rada na trotoaru posle asfaltiranja u Ulici  Ljube Stojanovića kao i zbog čega se toleriše prodaja kupusa na javnim površinama u Užicu..

 

Sistem 48 - 3Korisnik može izabrati način na koji mu najviše odgovara da komunalni problem prijavi, ako i način na koji želi da bude obavešten i statusu zahteva.

-Popunjavanjem formulara na zvaničnoj prezentaciji Grada Užica www.uzice.rs

– Slanjem tekstualne poruke ( SMS) na 065-933-48-48

-Pozivom na broj: 031-592-448

-Slanjem elektronske pošte na adresu: sistem48@uzice.rs

-Putem besplatne android aplikacije Play prodavnica/Moj grad/užice

-Dolaskom lično u Gradsku upravu Užice, kancelarija broj 18A

Ostavite odgovor