Pocetna Društvo Nova Varoš sutra slavi Dan opštine

Nova Varoš sutra slavi Dan opštine

1353
0
Podelite

Opština podno Zlatara će sutra 1.novembra proslaviti svoj dan. Prvi put u novijoj istoriji proslava Dana opštine trajaće sedam dana. Ona je počela 28. oktobra a završiće se 4. novembra, uz obilje kulturno zabavnih sadržaja.

Centralna svečanost planirana je za četvrtak 1. novembar, kada će Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije Aleksandra Vučića otkriti spomen – obeležje postavljeno na gradskom Trgu u čast novovaroških 1.200 ratnika izginulih u ratovima od 1912-1918. godine. Istog dana biće otvorena Spomen soba vojvode Petra Bojovića, smeštena u potpuno adaptiranom drugom krilu zgrade Zavičajnog muzeja, a zatim sledi svečana akademija u Domu kulture.

„Pored obeležavanja opštinskog praznika, u ovoj godini slavimo još dva značajna jubileja – 160–godišnjicu od rođenja slavnog vojvode Petra Bojovića i vek od završetka Velikog rata. Iz poštovanja prema datumima koji su zlatnim slovima ispisani u istoriji srpskog naroda, Opštinska uprava je, na predlog rukovodstva, donela odluku da se za građane priredi višednevna proslava uz obilje kulturno-umetničkih i drugih programa i sadržaja“, kaže pomoćnica predsednika opštine Marijana Đokić.

Na svečanoj akademiji, u prisustvu brojnih zvanica, govoriće predsednici Opštine i Skupštine – Radosav Vasiljević i Nikola Jelić. Kulturno-umetnički program obeležiće nova koreografija KUD-a Doma kulture “Igre iz okoline Nove Varoši” i dramsko-muzički program “Vojvodi u čast” u izvođenju glumaca Lepomira Ivkovića i Jelene Stajkovac, uz pratnju profesionalnog kvarteta.

Takođe, opštinska uprava i ovog 1. novembra nastaviće sa praksom da u okviru akademije dodeli priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima, kao i novčane nagrade najuspešnijim studentima i đacima.

Ostavite odgovor