Pocetna Društvo Stara škola budući Kulturni centar u Sevojnu

Stara škola budući Kulturni centar u Sevojnu

626
0
Podelite

Počeli su radovi na rekonstrukciji stare škole “Aleksa Dejović” u Sevojnu koja će ubuduće biti Kulturni centar. Ukupna površina ovog objekta je 300 kvadrata a vrednost radova je 14 miliona 22 hiljade dinara. Za rekonstrukciju Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo je 8,5 miliona dinara a rok za završetak radova je 90 dana.

Stara skola Tihi-Ideja je da Sevojničani ovu zgradu posle rekonstrukcije koriste kao Kulturni centar i da se obezbedi galerijski izložbeni prostor, za muzejske postavke, radionice, muzičke, književne večeri i druge kulturne manifestacije -istakao je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Planiranim radovima obuhvaćena je zamena krova, stolarije, instalacija i zidarski radovi kako bi novi prostor bio potpuno prilagođen novim sadržajima.

Stara skola VladeDirektor Osnovne škole “Aleksa Dejović” Vlade Živanović naveo je da stara škola sagrađena je 1911.godine i u funkciji je bila do 90-tih godina, a zatim je do prošle  godine korišćena za potrebe Istorijskog arhiva Užice.

Gradonačelnik Petković u saradnji sa predstavnicima opštine Sevojne podsetio je da su izvedeni radovi kako je i obećano na putnoj infrastrukturi, parkinzima, započeli su radovi na dogradnji vrtića u Sevojnu, rekonstrukciji železničke stanice, izgradnji stanova za izbegla i raseljena lica… Raspisan je do decembra i tender za izgradnju sportske sale u školi “Aleksa Dejović” a već naredne godine biće to nov prostor za mlade.

Ostavite odgovor