Pocetna Čajetina „Naša Zlatka“ – U ponudi i kozji sir

„Naša Zlatka“ – U ponudi i kozji sir

530
0
Podelite

Pored sto odsto zlatiborskog sira i kajmaka koji stižu do kupaca i u prestonici Srbije mini mlekara iz Krive Reke napravila i kozji sir koji će za početak biti dostupan u nekoliko radnji, a iduće godine predstoji povećanje proizvodnje.

Mlekara iz Krive Reke svojim proizvodima osvojila je na desetine restorana, ugostiteljskih i hotelskih objekata na Zlatiboru. Kruna evropskog projekta „Od mleka sa naših planina“ mini mlekara u Krivoj Reci kvalitetom svojih proizvoda širi krug poštovalaca „Zlatkinog“  ukusa  koji je rezultat prerade mleka koji je oslonjen na tradiciju i čije je blago sirovina sa zlatiborskih pašnjaka.  Navršava se godinu dana rada mlekare i u „Zlatiborskom eko agraru“ ne kriju zadovoljstvo što njihova kravica sve više osvaja tržište.

Vladimir Bojovic– Posle godinu dana rada, mislim da smo postigli dobar deo ciljeva koje smo zacrtali prilikom otvaranja mlekare. U prilog tome govori veliki broj zadovoljnih kupaca koji od jula meseca imaju priliku i u odabranim maloprodajnim objektima da kupe „Zlatkin“ sir i kajmak – navodi direktor Vladimir Bojović. Šarmantna „Zlatka“ smeši se se pakovanja sira i kajmaka u mnogim prodajnim objektima uključujući i užičke.  Bojović ističe i mnogobrojne pozitivne reakcije i na marketinški pristup kroz ilustraciju Zlatke i njene dogodovštine koje čitaoci mogu pratiti svakog petka u našem nedeljiku, ili na zvaničnim stranicama mlekare na društvenim mrežama. Stići do udaljenih delova zlatiborskih sela gde je priroda netaknuta, a krave slobodno na ispaši  i otkupiti mleko  i to je važan deo priče o „Našoj Zlatki“.

-Oko trideset porodica u prethodnih godinu dana su mogle da računaju na siguran otkup mleka i cenu koja se nije promenila tokom godine i sa sigurnošću sada već mogu da planiraju i proširenje proizvodnje što je i krajnji cilj projekta „Od mleka sa naših planina“ kroz koji je mlekara i nastala – navodi direktor „Zlatiborskog eko agrara“ koji najavljuje i proširenje proizvodnje samo u skladu sa očuvanjem kvaliteta Zlatkinih proizvoda , jer planira da ih zaštiti i da njen znak kvaliteta bude garancija onoga što zaista jeste zlatiborski sir i kajmak.

Nasa Zlatka 1– S obzirom na pozitivne reakcije i relativno kratak period koji je timu mlekare bio potreban da se uhoda, priširujemo kapacitet mlekare ali i asortiman proizvoda pa smo tako nedavno uveli i koziji sir u ponudu koji će u narednim mesecima biti u dostupan u svega par radnji dok u narednoj godini očekujemo povećanje proizvodnje i ovog delikatesa – navodi Vladimir Bojović koji je deo tima posvećenog razvoju i promociji autentičnih zlatiborskih proizvoda po kome je ovaj kraj prepoznatljiv ne samo na domaćem tržištu.

Posle godinu dana rada, mislim da smo postigli dobar deo ciljeva koje smo zacrtali prilikom otvaranja mlekare. U prilog tome govori veliki broj zadovoljnih kupaca koji od jula meseca imaju priliku i u odabranim maloprodajnim objektima da kupe „Zlatkin“ sir i kajmak – navodi direktor „Zlatiborskog eko agrara“ Vladimir Bojović.

Ostavite odgovor