Pocetna Društvo Budućnost u visokoškolskom obrazovanju i IT sektoru

Budućnost u visokoškolskom obrazovanju i IT sektoru

434
0
Podelite

Dodela najviših gradskih priznanja obeležila je svečanu sednicu Gradske skupštine Užica koja je održana u Narodnom pozorištu povodom Dana grada Užica 9. oktobra. Svečanosti su pored brojnih gostiju iz regiona i Republike uveličali diplomatski predstavnici Egipta i Tunisa i delegacije gradova pobratima Užica makedonskog Velesa, grčke Verije i ruskog Kurska.

Dan grada 5Ministar prosvete Mladen Šarčević čestitajući Užičanima Dan grada rekao je da će Vlada Srbije sa gradskom upravom raditi na temeljnom uvođenju visokog obrazovanja u Užicu. On je posebno istakao prihvatanje digitalnog obrazovanja navodeći da su užička i požeška Gimnazija krenula putem IT u srednjoškolskom obrazovanju sa specijalizovanim odeljenjima.

Dan grada 2“Vodićemo računa da u narednom periodu Užice ima sve vidove obrazovanja, govorimo o tehničkom profilu kroz IT obrazovanje u saradnji sa Moskovskim univerzitetom koji spada u najbolje u svetu i Evropi”, rekao je Šarčević navodeći da su ulaganja Ministarstva u obrazovanje Užica bila protekle godine bila preko 300 miliona dinara, pretprošle godine 75 miliona dinara i ujedno najavio završetak sportske hale u Krčagovu iduće godine.

U svom obraćanju gradonačelnik Užica Tihomir Petković je govorio i o budućnosti Užica rekavši da je obaveza ljudi koji vode grad da san pretvaraju u javu i da se korak po korak to i čini.

Dan grada 3“Mi koji imamo čast da vodimo ovaj grad sanjamo san da Užice dobije nove industrijske zone, nove studijske programe i fakultete, studentske domove, fabriku vode na koju bi bio ponosan vizionar Petar Antonijević , nove škole sportske hale, dečije vrtiće i igrališta i našom vizijom obogaćene nove kružne tokove, mostove, trgove i trotoare, Stari grad sa hiqadama turista, sanjamo da letimo sa Ponikava ka Evropi i svetu i da u Užice stižemo auto-putem”, naveo je gradonačelnik Užica.

Dan grada 6Najviša gradska priznanja dobili su zaslužni pojedinci, privrednici, institucije i udruženja. Dobitnici Povelje Grada Užica su: književnik Radomir Andrić, predsednik Zavičajnog udruženja “Šargan“ u Mokroj Gori Vladeta Marjanović, privrednik Radovan Glibetić, profesor Zoran Nenadić, preduzeće “TEXTIL“d.o.o Užice. Dobitnici Plakete Grada Užica su: predsednica Udruženja “Kolo srpskih sestara Užica“,Slobodanka Mira Stanković Ćirković, novinar Svetislav Tijanić, Crveni krst Užice, KUD “Prvi partizan“ Užice, čovek koji je sve ove godine uspešno promovisao Međunarodni festival “Licidersko srce“ Mitrašin Jovanović, kostimograf  Narodnog pozorišta iz Užica Snežana Kovačević, vrhunski automobilski sportista, Milovan Vesnić. Dobitnici nagrade Grada Užica su: koordinator za saradnju sa civilnim društvom grada Užica, Nebojša Sarvan, novinar, hronolog Užica i kolumnista, Predrag Kovačević, učenik drugog razreda prirodno matematičkog smera Užičke gimnazije, Petar Damljanović, mladi heroj grada Užica, Ognjen Damljanović, poljoprivrednik Ljubomir Žunić, paraatletičar Nebojša Đurić i akademski slikar Dušan Starčević. Reči zahvalnosti u ime nagrađenih uputio je književnik Radomir Andrić koga je za najviše gradsko priznanje predložilo Udruženje Užičana u Beogradu.

Dan grada 7Predsednik Gradske skupštine Branislav Mitrović preneo je čestitke koje su povodom praznika grada, putem telegrama uputili generalni sekretar kabineta predsednika Republike Nikola Selaković i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dan grada 4U muzičkom delu svečanosti nastupila je Jelena Tomašević. Užice obeležava Dan grada u znak sećanja na dan kada je ime grada prvi put pomenuto u jedno pisanom dokumentu – dubrovačkim spisima iz 1329.godine.

Ostavite odgovor