Pocetna Društvo Kompletna sanacija Žičke ulice

Kompletna sanacija Žičke ulice

131
0
Podelite

Posle rekonstrukcije kolovoza na Trgu Svetog Save, JKP Niskogradnja je nastavila sa infrastrukturnim radovima i u Žičkoj ulici. Po rečima direktora JP Užice razvoj Nikole Maksimovića urađena je kompletna sanacija ove ulice, što podrazumeva celokupnu zamenu podloge kolovoza i završne asfalterske radove, kao i izradu novih trotoara. „Urađena je zamena pojedinih vodovodnih i kanalizacionih priključaka, zatim i jedndo priključenje toplovoda“, rekao je Maksimović.

Vrednost rekonstrukcije je 4 miliona dinara, a Žička ulica će ubuduće imati i javnu česmu sa koje će teći voda sa gradskog vodovoda: „Uskoro očekujemo i završetak obnove Pan česme ili Česme pod orahom kako su je nazivali stari Užičani, a koja se ranije nalazila u Žičkoj ulici“, rekao je Miloje Marić načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj i dodao da je rekonstrukciju ove česme inicirao istoričar Milorad Iskrin koji je Gradskoj upravi dao podatke o njenom ranijem postojanju i izgledu.

zicka sanacija 1

Na trotoarima su postavljene fizičke prepreke u vidu stubića pa vozači neće imati mogućnost parkiranja, tako da će pešaci imati neometan prolaz, što do sada nije uvek bio slučaj.

-Ovo je šesta ulica u gradskom jezgru koju radimo ove godine, nakon završetka rekonstrukcije Ulice Miloša Obrenovića, Radničke ulice a potom i ulica Kralja Petra, Vukole Dabića i Dositejeve, sada smo završili i Žičku“, naveo je Maksimović i dodao da će već od naredne nedelje JKP Niskogradnja u punom kapacitetu krenuti u realizaciju rekonstrukcije Ulice Kneza Lazara koja se takođe rekonstruše u punom profile, kaže Maksimović.

-Završeno je petnaest priključaka na gradski vodovod u Ulici Kneza Lazara, a završena je i izgradnja kišne kanalizacije tako da su stvoreni uslovi da Niskogradnja može da počne radove na postavljanju ivičnjaka u ovoj ulici“, istakao je Maksimović i dodao da se očekuje da ta ulica bude puštena u saobraćaj u novembru.

kneza lazara sanacija

U novembru se očekuje i završetak rekonstrukcije Ulice Kneza Lazara.

Ostavite odgovor