Pocetna Čajetina Ružić sa predstavnicima Čajetine, Šapca i Paraćina

Ružić sa predstavnicima Čajetine, Šapca i Paraćina

669
0
Podelite

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić organizovao je sastanak sa gradonačelnikom Grada Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem, radi iznalaženja rešenja za njihove zahteve.

Zahtevi koji su izneti pred Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave su izborna pravila, rasvetljavanje pitanja “prekomponovanja” lokalnih vlasti i utisak institucionalnih pritisaka na lokalne vlasti, saopštilo je to ministarstvo.

Kako je rečeno, sastanak je na inicijativu premijerke Ane Brnabić organizovao ministar Ružić i poručio da je tom Ministarstvu oduvek bio važan dijalog sa predstavnicima opština i gradova i da za njega nijedan predsednik opštine, odnosno grada, nema u tom smislu “ekskluzivitet”.

“Jasno je da ste za mene i Ministarstvo koje vodim svi jednaki, ali opet s obzirom na iznete zahteve, zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo iste i rešili”, rekao je Ružić u razgovoru sa predstavnicma tih lokalnih samouprava u kojima je na vlasti opozicija.

Ministar je istakao da je dijalog sa predstavnicima Šapca, Paraćina i Čajetine pokrenut kako bi bilo postignuto uverenje tih lokalnih samouprava da ne postoji kako navode, tzv. “politički kriminal” prema njima.

U tom cilju biće organizovane radne grupe, a na kraju i okrugli sto, na kojima će biti razmatrane teme od značaja za predstavnike tih lokalnih samouprava, navedeno je u saopštenju u kojem se kaže i da su se sagovornici složili da je važno pozvati u rad tih tela i nevladine organizacije koje se bave tim pitanjima.

Ostavite odgovor