Pocetna Društvo Malinari osnivaju stranku

Malinari osnivaju stranku

1748
0
Podelite

Malinari četiri poljoprivredna udruzenja i to Limska dolina iz Prijepolja i Priboja, Udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Užica i Udruženje poljoprivrednih proizvođaca Mačva iz Šapca na sastanku održanom u nedelju u Prijepolju između ostalog doneli su odluku, da na narednim lokalnim i parlamentalnim izborima izađu na izbore kroz grupe građana ili će do tada formirati stranku Poljoprivrednih proizvođača-malinara, prenosi portal Seloinfo.

Kako kažu to je jedini način da se čuje njihov glas i da se izbore za svoja prava. Malinarima Zlatiborskog okruga pridružilo se i Poljoprivredno udruženje Mačva iz Šapca. Memorandum o saradnji ova četiri udruzenja potpisan je u nedelju popodne u Prijepolju.

Dogovoreno je formiranje unije malinara, zajednički nastup u svim akcijama i pregovorima udruzenja, formiranje radnih grupa i još drugih aktivnosti.

Sa istog sastanka poslat je dopis upozorenja svim relevantnim državnim institucijama, ukljucujuci i predsednika Aleksdra Vučića, da se što pre uključe u rešavanje problema malinara te da se počnu ispunjavati obecanja data nakon prekinutog protesta malinara letos u Prijepolju.

 

Ostavite odgovor