Pocetna Košarka Pripreme počeli i košarkaši Slobode

Pripreme počeli i košarkaši Slobode

210
0
Podelite

Košarkaši Slobode 6. avgusta počeli su pripreme za novu sezonu, ali će zvanično okupljanje ekipe biti u ponedeljak 13. avgusta. Trener Vladimir Lučić očekuje da će u narednim danima ekipa biti kompletirana.

-Neki novi igrači su stigli a neke tek očekujemo da dođu i potpišu ugovor. Planiramo do 20. avgusta da kompletiramo ekipu što je za Srbiju sasvim dobro jer se obično to čini do kraja avgusta ili početkom septembra. Mi za sada samo vrednom treniramo i radmo, a mogu da se pohvalim samo da će naša ekipa biti mlada, poletna i talentovana i da ćemo sigurno igrati jednu dobru košarku.

Od prošlogodišnje ekipe koja je Slobodu uvela u KLS ligu ostali su Nikola Otašević, Petar Marić, Stefan Simić, Savo Trajković, Aleksa Ćubić i Danilo Krstić:

-To je šest igrača od prošle godine, ali postoji mogućnost da još jedan igrač produži saradnju. Od novih igrača potpisali smo ugovore sa Nikolom Jančićem (21 god) koji je prošle sezone bio uzdanica Napretka iz Alekisinca,  Vladimir Kovačević (20 god) igra na poziciji centra, visok 210 cm i Bratislav Paunović iz Žarkova. Ima još nekoliko igrača koji su na probi, ali za sada nemamo konkretan dogovor.

arhiva: Sloboda -Konstantin
arhiva: Sloboda -Konstantin

Košarkaši će pripremni period sprovesti u Užicu, uz odigravanje prijateljskih utakmica:

-Iskoristićemo da odigramo što više kontrolnih utakmica sa ekipama koje dolaze na Zlatibor na pripreme. Možda ćemo napraviti neki turnir kod nas ili u gostima, ali to još nismo tačno precizirali.

Lučić ističe da će u KLS ligu ući sa željom da ispisuju neku noviju istoriju KK Sloboda:

-Prošle godine smo sigurno osam utakmica dobili na loptu, bilo u gostima bilo kod kuće, želim da bar tog stresa ne bude u tolikom obimu. Ali to je košarka, gde jedna lopta može da odluči pobednika. Sigurno će sada biti mnogo više publike, jer je mnogo veći izazov a i biće više komšijskih derbija sa ekipama iz orkuženja, Čačak, Gornji Milanova, Čajetina, ali i neizvesnim utakmicama sa Novim Pazarom, tako da iskreno mislim da će publika uživati i da će nam ove godine biti još veći vetar u leđa.

Ostavite odgovor