Pocetna Odbojka Odbojkašice Jedinstva dobile novog trenera

Odbojkašice Jedinstva dobile novog trenera

615
0
Podelite

Odbojkašice Jedinstva pod rukovodstvom novog trenera Zvonka Nikolića počele su u ponedeljak pripreme za početak nove sezone. Novi trener Užičanki je rodom iz Koceljeve, živi u Aleksincu, bivši je odbojkaš i već nekoliko godina unazad bavi se trenerskim poslom:

“Kako su se ambicije kluba poklapale sa mojim, na obostrano zadovoljstvo veoma lako smo se dogovorili o saradnji. Lako je doći u grad odbojke i klub sa takvom istorijom, gde je infrastrukturno i organizaciono već sve postavljeno na svoje mesto, skockano, i vi kao trener trebate samo da se prepustite radu. Naravno koliko god da je lepo, raditi kao trener u jednom ovakvom klubu, ujedno predstavlja i jednu veliku odgovornost”,  kaže Nikolić.

U odnosu na prošlu godinu ekipa se značajno promenila. Zbog školovanja u Americi, iz kluba su otišle Marija Borčić i Marija Tomašević. Kapiten Katarina Glišović je još u polusezoni otišla u Južnu Koreju:

“Na žalost zbog raznoraznih obaveza devojke su otišle, tako da smo prinuđeni da sa potpuno novim igračkim kadrom krenemo u novu sezoni. Istakao bih tu da će tu značajnu ulogu imati podmladak Jedinstva, odnosno odbojkaškog kluba Forma, koji je već dugo, pažljivo i strukturalno radi sa tim devojkama. Uz nekoliko pojačanja sa strane, očekujemo da ćemo u nekoliko narednih dana formirati ekipu.”

Prvo pojačanje koje je stiglo je Jedinstvo je Tijana Lazarević, odbojkašica iz Gradačca:

“Pozicija dizača nam je bila jako bitna, tako da smo se odlučili da Tijanu Lazarević, koja je ove godine igrala finala, finale Kupa BiH i finale plej-ofa. Radi se o izuzetno mladoj i talentovanoj devojci, koja je na širem spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine. Počeli smo od nje, nastavljamo dalje sa Upravom i aktivno radimo na dovođenju još par igračica koje će svojim znanjem i iskustvom pomoći mlađim devojkama da stasavaju i da ove sezone dobiju malo veću minutažu.

Nikolić ističe da će se klub oslanjati na sopstveni igrački kadar:

“Užice svojom istorijom i svojim rezultatima zaslužuje da bude odbojkaški centar ovog regiona. Pokušaćemo da okupimo svu talentovanu decu sa regiona, da ih privučemo svojim radom i zalaganjem, i pokušamo da ih afirmišemo. Užice je odbojkaški grad, znaju šta znači uspeh, dobar rezultat, šta znači zalaganje, Jedinstvo je i dalje u nekim određenim odbojkaškim krugovima, čak i u evropskim, prepoznatljiv brend. Ima još puno devojaka iz ižičkog Jedinstva koje igraju u   inostranstvu i koje u svojim SV–ma nose radno iskustvo iz Užica, da li rodom ili su ponikle ovde, tako da zaista priznajem da će put povratka biti težak. Ali radićemo na tome da vratimo makar delić stare slave. Biće to težak i naporan proces, ali nadam se da ćemo istrajati.”

Ove sezone zbog, obaveza i početka Evropskog prvenstva, domaće prvenstvo startuje 28. septembra.

Ostavite odgovor