Pocetna Fudbal Sloboda spremna za početak prvenstva

Sloboda spremna za početak prvenstva

456
0
Podelite

Nepune četiri nedelje imali su fudbaleri Slobode, pod „dirigentskom palicom“ novog šefa stručnog štaba Milanom Bosancom da se pripreme za početak prvenstva. Od prvog dana krenulo se sa velikim poslom, uloženi su napori, „odrađene“ sedmodnevne pripreme u Staroj Pazovi i sve je učinjeno da mlada ekipa Slobode u Kragujevac krene potpuno spremna:

Milan Bosanac 3“Došlo je dosta mladih igrača, najstariji je sa 27. godina golman ekipe, tako da će to sigurno biti ekipa koja će imati puno motiva, agresivnosti i želje za pobedom. Upravo ta mladost biće lepa za gledanje na terenu i verujem da će ispuniti očekivanja. Insistirao sam, kada smo videli posle prve utakmice u Priboju, da je postojeći igrački kadar veoma skroman, da igrači koji budu dolazili na probu moraju biti u nekom trenažnom procesu jer bi bila nemoguća misija da veliki broj igrača dođe a da nije prošao te pripreme”, kaže trener Bosanac.

“U Staroj Pazovi, u kući fudbala, imali smo stvarno vrhunske uslove za pripreme. Odigrali smo pet utakmica u ovom pripremnom periodu, i jedino nisam bio zadovoljan utakmicom koju smo odigrali protiv Inđije, posebno prvim poluvremenom. Drugo je dosta bolje izgledalo. Sve ostale utakmice pripremnog perioda, kao što je inače uobičajeno, meni služe za neku analizu onog što je urađeno na treningu. Ova utakmica protiv Borca u Čačku (1:1) nije bila generalna proba u smislu da smo kompletirali ekipu, jer su nam u ponedeljak stigla dva poslednja igrača, što se tiče pojačanja. Insistirao samo da to bude takmičarska utakmica, iz prostog razloga što je prvenstvo na pragu. Zadovoljan sam kako su igrači odradili na terenu.”

FK Sloboda prozivka 1Bosanac ističe da kao trener ima svoju filozofiju fudbala i od prvog treninga je počeo da je prenosi na igrače. U nekim zahtevima kod igrača postoji problem, ali oni fantastično rade i daju sve od sebe. Iz treninga u trening, vidi se napredak, tako da u ekipi vlada optimizam već i u prvom kolu na „vrućem terenu“ u Kragujevcu:

“Kada sam došao u Užice čuo sam da postoji lep, sportski rivalitet sa Radničkim. Što se mene tiče ne može tu ništa da se bira! Mi ćemo u svaku utakmicu ući da pobedimo. Nema kalkulisanja, pravićemo strategiju da iz utakmice u utakmicu idemo na pobedu. Želim da igrači u sebi imaju taj pobednički mentalitet i da to bude naša odlika. Što se konkretno Radčničkog tiče, idemo na pobedu, a da li će to biti dovoljno za tri boda videćemo. Samo mogu da obećam da će ove jeseni sigurno biti dosta pobeda za Slobodu, a navijače pozivam da imaju strpljenja jer je ekipa veoma mlada. Momci rade fenomenalno, vlada od prvog dana pozitivna energija, i svi su mobilisani da se Sloboda vrati tamo gde joj je mesto u srpskom fudbalu.”

U redove Slobode došli su Simon Tjeck (Kamerun), Okorig (Nigerija) Barbosa (Portugal), Kadiri (Nigerija), Marija Miketić (Mačva, Šabac), Radomir Nešić (Sinđelić), Milovan Ilić (Igalo), Marko Minić (Metalac, G. Milanovac), Strahinja Bosanac (Zemun), Zoran Mihailović (Proletar, Novi Sad), Nemanja Knežević (Jedinstvo Putevi, Užice), Uroš Filipović (Radnički, Pirot), Nikola Gavrić (Pula, Hrvatska), Jasmin Koč i Lazar Šarac (Novi Pazar), Mladen Lukić i Nikola Ilić (Proletar, Novi Sad), Zoran Marušić (Temnić) i Nikola Lazović (Zlatibor).

U ekipu su iz prošlogodišnjeg tima ostali Vladimir Stanimirović, Marko Ristanović, Đorđe Andrić, Dušan Tamindžić, Marko Radojević, Milan Jezdimirović, Aleksandar Mitrović, Dušan Popović, Ognjen Starčević, Dimitrije Markićević i Savo Jovanović.

Ostavite odgovor