Pocetna Društvo Izmene železničkog saobraćaja

Izmene železničkog saobraćaja

362
0
Podelite

Železnički saobraćaj iz Beograda ka Užicu, Nišu i Baru biće izmenjen od danas do 12. avgusta zbog radova na putnom prelazu i zameni skretnica na železničkoj stanici u prigradskom beogradskom naselju Resnik, saopštilo je preduzeće „Infrastrukture železnice Srbije“.

Ovo je već treći putni prelaz koji će „Infrastruktura železnice Srbije“ rekonstruisati za samo mesec dana na pruzi Rakovica – Resnik i biće izveden uz potpunu obustavu železničkog i drumskog saobraćaja na ovom području.

Promenjena je organizacija saobraćaja na barskoj pruzi tako što će jutarnji voz koji polazi iz Bara za Topčider u 08.20 sati, u periodu od 7. do 9. avgusta saobraćati iz Crne Gore samo do Lazarevca, a „Srbija Voz“ će za putnike iz ovih vozova organizovati autobuski prevoz od Lazarevca do Topčidera.

Za putnike jutarnjeg voza koji iz Topčidera za Bar polazi u 09.21 sati, „Srbija Voz“ u periodu od 7. do 9. avgusta organizuje po redu vožnje autobuski prevoz od Topčidera do Lazarevca, da bi putnici nastavili putovanje vozom od Lazarevca do Bara. Jutarnji vozovi između Topčidera i Bara u svom sastavu u ovom periodu neće imati vagone za prevoz praćenih automobila.

Večernji vozovi koji iz Bara za Topčider polaze u 19.00 sati, u periodu od 6. do 8. avgusta, kao i iz Topčidera za Bar u 21.21 sati 7. i 8. avgusta, saobraćaće pomoćnim prevoznim putem preko Male Krsne, Lapova, Kraljeva i Užica. U svom sastavu večernji vozovi između Topčidera i Bara u ovom periodu imaće vagone za prevoz praćenih automobila, ali upravo zbog toga ovi vozovi neće ulaziti u stanicu Požega.

Vozovi koji polaze iz Bara za Suboticu od 6. do 8. avgusta, kao i iz Subotice za Bar od 7. do 9. avgusta, neće saobraćati između Lazarevca i Beograd Centra, ali će „Srbija Voz“ putnike iz ovih vozova organizovano prevoziti autobusima između Lazarevca i Beograd Centra.

U unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, vozovi koji iz Beograd Centra polaze za Užice u 6.22 sati, 07.21 sati, 12.21 sati, 17.06 sati i u 19.35 sati, od 7. do 9. avgusta kretaće po redu vožnje iz železničke stanice Lazarevac, dok će izostajati na relaciji Beograd Centar – Lazarevac. Voz koji iz Beograd Centra polazi za Užice u 15.35 sati, od 7. do 9. avgusta saobraća će po redu vožnje iz železničke stanice Bela reka, dok će izostajati iz saobraćaja između Beograd Centra i Bele reke.

Takođe, vozovi koji po redu vožnje iz Užica saobraćaju za Beograd Centar, od 7. do 9. avgusta saobraćaće samo do Lazarevca, a izostajati iz saobraćaja na relaciji Lazarevac – Beograd Centar. Voz koji po redu vožnje iz Užica polazi za Beograd Centar u 10.10 sati, u ovom periodu saobraćaće samo do Bele reke.

Ostavite odgovor