Pocetna Kosjerić Dani Petra Lazića u Kosjeriću

Dani Petra Lazića u Kosjeriću

944
0
Podelite

Dani Petra Lazića, manifestacija u spomen na novinara, satiričara i jednog od autora Indeksovog radio pozorišta koji je preminuo prošle godine, počeli su sinoć u Kosjeriću i trajaće do 4. avgusta.

Manifestacija je počela otvaranjem izložbe “Život i delo Petra Lazića” u Domu kulture nakon čega je održano književno veče “Kratka istorija duše”, a u Brezinom sokaku koncert Ljube Ninkovića, Teorije zavere i Bonecarver-a.

Organizator Udruženje građana “Vodnjika” najavilo je za petak u podne izlet u Lazićevo rodno mesto Godljevo i promociju časopisa O Godljevu, a potom obilazak Seče Reke i crkve brvnare. U Brezinom sokaku biće druženje sa Lazićevim indeksovcima, a zatim koncerti Neše Zlatanovića (Texas Flood) Magle i Fall of Youth.

U subotu program počinje u Glavnoj ulici predstavljanjem Lazićeve monografije “Šljiva, bre”,  nastavlja se koncertom Bilje Krstić, recitatori iz Kosjerića održaće veče satirične poezije “Opelo za mrtvo more” i biće dodeljene nagrade za najbolji dečiji aforizam “Petrucave iskrice”. Manifestacija se završava čitanjem Lazićevih neobjavljenih i koncetom grupa Point Blank, Ulični psi, Baobab i Dead man’s bells.

Ostavite odgovor