Pocetna Društvo Na pravom mestu, na dobroj visini

Na pravom mestu, na dobroj visini

327
0
Podelite

Zlatar iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija Zapadne Srbije. Šire se smeštajni kapaciteti, a u svrhu promocije, već šest godina organizuje se i manifestacija “Zlatarfest”.

U Zapadnoj Srbiji, oivičena rekama Lim, Uvac, Mileševka i Bistrica, smeštena je planina Zlatar. Umereni spoj mediteranske i planinske klime, sa više od 250 sunčanih  i 100 snežnih dana, Zlatar je idelano mesto za boravak.

-Ono što može svako očekivati kad dođe na Zlatar su gostoprimivi domaćini i moćne četinarske šume, a nezaobilazni su poseta kanjonu Uvca i beloglavom supu. Kad se nadišu zlatarskog vazduha, probaju pitu od heljde, zlatarski sir, rakiju i med onda je jasno zbog čega ljudi dolaze na Zlatar i zašto je on zlata vredan, – kaže direktor Turističke organizacije Zlatar Branko Pucarević.

Zlatar fest 2018 - 1Za turističke radnike znak da su na pravom mestu i na dobroj visini su i statistički podaci. Zlatar se proteklih godina vratio na mapu nezaobilaznih destinacija Zapadne Srbije.

-O tome svedoči i podatak da je samo u prvih nekoliko meseci ove godine ostvareno 36 hiljada noćenja. Kada to uporedimo sa  2012. godinom, kada je ostavareno svega tri do četiri hiljade noćenja, onda je jasno koliko se na Zlataru radilo, – navodi Pucarević.

Intenzivno se radi na proširenju smeštajnih kapaciteta, jer je turista sve više. U planu je, posle dugog niza godina, oživljavanje i RH centra Zlatar.

-Zadovoljni smo zato što smo mnogo uložili u razvoj turizma. Nama nema ništa preče od privrede, poljoprivrede i turizma. Bez ove tri oblasti nema održivog razvoja na ovim prostorima, – tvrdi predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Zlatar fest 2018 - 4Zlatarfest, manifestacija koja postoji već šest godina, osimišljena je kako bi promovisala potencijale zlatarskog kraja. Festival je i ove godine obeležio bogat muzičko – zabavni program. Nastupili su Dara Bubamara ,Tropiko bend i Tribute Bijelo Dugme. I ove godine održana je regata Zlatarskim jezerom, takmičenje u kuvnaju “Zlatarske čorbe”, kao i brojni drugi sadržaji.

Ostavite odgovor