Pocetna Društvo Rusko-srpski medicinski tim u Požegi

Rusko-srpski medicinski tim u Požegi

217
0
Podelite

Pregledima stanovnika Tometinog Polja i Ljutica započela je petnaestodnevna misija rusko – srpskog medicinskog tima u okviru zajedničkog humanitarnog projekta – pokretni medicinski punkt „Ruske humanitarne misije“ i Dobrotvornog fonda ”Umetnost, nauka i sport”, uz podršku Opštine Požega i Doma zdravlja Požega.

Rusko srpski medicinski tim 2U toku naredne dve nedelje ruski i srpski lekari posetiće više od 40 mesnih zajednica  u Požegi. Medicinska ekipa sastoji se od tima koji čine, dva lekara, prevodilac, medicinska sestra i vozač.

Zahvaljujući „mobilnoj klinici“, jedinstvenoj u Republici Srbiji, građani koji žive daleko od matičnog Doma zdravlja, bez obzira na to da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje, moći će besplatno da obave kompletne medicinske preglede i dobiju adekvatnu pomoć na terenu, posebno značajnu pretežno starijim i teško pokretnim pacijentima.

Rusko srpski medicinski tim 3Po okončanju projekta „mobilna klinika“ biće predata na trajno korišćenje Domu zdravlja Požega i nastaviće sa radom u Zlatiborskom okrugu.

Ova inicijativa je jedan od najvećih projekata RHM u 2018. godini.

Ostavite odgovor