Pocetna Društvo Radovi na kolektoru

Radovi na kolektoru

367
0
Podelite

Nedavno su u Užicu počeli radovi u ulicama Kneza Lazara i 1300 kaplara koji predstavljaju složen građevinski posao zbog problema sa fekalnim kolektorom ispod Hotela “Zlatibor”. To će delimično usporiti radove ali po planu završetak se očekuje tokom jeseni.

Dusko Ljujic“Kompletna sanacija čija vrednost je 40 miliona dinara podrazumeva izgradnju fekalne i kišne kanalizacije, kompletnu zamenu kolovozne konstrukcije, izgradnju novih trotoara sa ivičnjacima, promene režima saobraćaja i pravljenje “promenade” koja će voditi od Prve osnovne škole ka Gradskoj plaza”, precizirao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika.

Fekalni kolektor 2JKP “Vodovod” izvodi radove na izgradnji fekalne kanalizacije i vrednost radova na fekalnom kolektoru u Ulici 1300 kaplara iznosi 9,5 miliona dinara i finansira se iz sredstava “Vodovoda”. Ovi radovi su sastavni deo sveobuhvatnog rešenja odvođenja gradskih otpadnih voda. Završetak radova očekuje se za mesec i po dana jer se ispod Hotela “Zlatibor” pojavio problem gde umesto jednog kolektora ispostavilo se da na dužini od četiri metra imaju još tri kolektora koji nisu ucrtani.

Fekalni kolektor 3“Ispod Hotela “Zlatibor” radimo duže od 10 dana nego što je prvobitno planirano jer katastar podzemnih instalacija nije precizan, ne postoje građevinske dozvole, a sve što naknadno otkrijemo ucrtavmo u plan”, istakao je Duško Ljujić, direktor JKP “Vodovod. On je dodao da će provedeno vreme za rešavanje ovog problema biti u velikoj meri nadoknađeno kroz bolju organizaciju daljeg posla.

Ostavite odgovor