Pocetna Društvo Zadrugama ove godine 825 miliona dinara

Zadrugama ove godine 825 miliona dinara

524
0
Podelite

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić razgovarao je u Prijepolju sa čelnicima te lokalne samouprave o ravnomernom razvoju Srbije.

On je s njima razgovarao u okviru priprema za definisanje kako je rekao, „prave politike ravnomernog razvoja Srbije kakva do sada nije postojala“.

Navodeći da je cilj Vlade Srbije da radi na oživljavanju zadruga kroz projekat „500 zadruga u 500 sela”, Krkobabić je kazao da će programom koji je osmislio i realizovao njegov kabinet, zadrugama ove godine biti bespovratno dodeljeno 825 miliona dinara, što je kako je rekao, „četiri puta više nego 2017. godine“.

„Planirano je da ove godine ta sredstva dobije oko 70 zadruga pri čemu će novoformiranim zadrugama biti dodeljeno do 7,5 miliona dinara a starim do 15 miliona“, kazao je Krkobabić.

On je izrazio zadovoljstvo što je od sredine 2017. godine, kada je pokrenut projekat „500 zadruga za 500 sela“, do danas osnovano 256 zadruga širom Srbije.

„Pored osnivanja zadruga, radi se i na pokretanju privrednih aktivnosti i izgradnji infrastrukture u selima. Pred nama su izuzetno teški zadaci i zato je veoma važno da se čuje šta tišti ljude pre nego što se desi da napuste sela kao što je 1.200 sela u Srbiji do sada opustelo“, kazao je Krkobabić.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kazao je da je sa ministrom razgovarao o investicijama a da je akcenat stavljen na poljoprivredne zadruge i stvaranje uslova za ostanak mladih u selima.

Ostavite odgovor