Pocetna Čajetina Vraćanje oduzete imovine

Vraćanje oduzete imovine

245
1
Podelite

U toku postupka restitucije na teritoriji Užica do sada je vraćeno 11 objekata od kojih su dve zgrade, osam poslovnih prostora i jedan stan. Prema podacima Agencije za restituciju vraćen je 621 metar kvadratni neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta, 26 hektara šuma i  22,6 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Na teritoriji opštine Čajetina podneto je više od 60 zahteva kojima se traži 120 parcela poljoprivrednog zemljišta, 37 parcela gradskog građevinskog zemljišta, 34 parcele šuma, i oko 30 zgrada. Do sada su rešenjima Agencije vraćena četiri objekta , 33,8 hektara građevinskog zemljišta, 292 hektara šuma i 29 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Restitucija imovine starim vlasnicima u naturi se privodi kraju, a po Zakonu o restituciji ove godine bi trebalo da počne isplata obeštećenja starim vlasnicima gde nije moguće vratiti imovinu u naturi.

Zakonom je propisano da stari vlasnici imovine koja ne može da se vrati u naturi mogu dobiti u postupku restitucije maksimalno pola miliona evra.

1 komentar

Ostavite odgovor