Pocetna Bajina Bašta Azerbejdžanci zainteresovani za gradnju tunela Kadinjača

Azerbejdžanci zainteresovani za gradnju tunela Kadinjača

424
0
Podelite

U poseti opštini Bajina Bašta juče bila je delegacija azerbejdžanske firme AzVirt. Sa predsednikom opštine Radomirom Filipovićem fokus razgovora je bio na aspektima izgradnje tunela Kadinjača. Cilj posete generalnog direktora ogranka AzVirta u Beogradu, Murata Turkoglua, je bio da se upozna sa opštinom Bajina Bašta i sa novim projektima koji se planiraju a pre svega sa projektom tunela ispod prevoja Kadinjače koji je od krucijalnog značaja transport u ovom delu Srbije.

Predsednik opštine Bajina Bašta je podsetio da je prilikom posete predsednika Srbije Azerbejdžanu dogovoreno da će firme iz ove zemlje nastaviti sa izgradnjom infrastrukture u Srbiji.

Tunel Kadinjaca AZ 2“U tom cilju smo pozvali kompaniju AzVirt, da se upoznaju da je opštine Bajina Bašta jedna od retkih koja je u ovom trenutku daleko odmakla sa projektnom dokumentacijom. Na nama je da za nekoliko dana odnesemo projekat u kabinet predsednika republike, da ga upoznamo sa projektom jer je on podržan od njega na sastanku u Loznici. Mi kao opština imamo podršku jer se na ovaj način otvara kompletno Podrinje za centralnu Srbije a dalje putem novog mosta i ka Bosni i Hercegovini”, kaže Radomir Filipović.

Tunel je glavna razvojna šansa ovog regiona a zajedno sa planiranom izgradnjom autoputa ka Sarajevu to je jedna sasvim nova perspektiva za razvoj Podrinja kako u turizmu tako i u privredu. Na ovaj način bi se zaustavila tendencija pražnjenja regiona Podrinja sa obe strane i stanovni bi se zadržali na ovom području. – naglašava predsednik opštine Bajina Bašta.

Generalni direktor AzVirta za Srbiju, Murat Turkoglu, izjavio je da je veoma prijatno iznenađen ovim regionom koji mu ranije nije bio previše poznat.

“Iako prilično izolovana regija utisci su mi impresivni posebno gostoljubivošću ljudi, Nacionalnim parkom Tara, rekom Drinom ali i entuzijazmom ljudi koji se nadaju da će ovi projekti biti realizovani. Planirana investicija bi otvorila ovu regiju i omogućila brojnim turistima iz Srbije i inostranstva da se upoznaju sa ovim sakrivenim lepotama  a ljudima u ovom kraju da osete benefite od turizma i poljoprivrede”, izjavio je za Drina Info Murat Turkoglu.

Tunel Kadinjaca AZ 3Tokom posete Bajinoj Bašti direktor AzVirta je posetio i najveću srpsku destileriju BB Klekovaču i nije krio oduševljenje ambijentom i vizijom koju je prepoznao u ovom preduzeću.

Ostavite odgovor