Pocetna Hronika Uništavanje dečjeg igrališta

Uništavanje dečjeg igrališta

1060
2
Podelite

Dečje igralište u ulici Strahinjića Bana bilo je jedno od najlepših u našem gradu.

Igraliste 2Međutim pod okriljem noći događa se uništavanje i prostor za igru pretvara u ruinu.

Igraliste 4Najpre je stradala tabla na kojoj je uputstvo za korišćenje sprava, zatim je iscepana „paukova mreža“, a ove sedmice pokidana je i okrugla ljuljaška.

Igraliste 3Izlišan je svaki komentar za ovakvo ponašanje i zato samo podsećanje da je na igralištu pre par godina urađena nova podloga i nabavljene nove sprave za dečiju igru sredstvima grada Užica i uz podršku kozmetike NIVEA.

2 Komentari

  1. Problematičnih tinejdžera je bilo uvek i biće ih. Ne možemo (nažalost) od njih očekivati da budu razumni i da ne uništavaju nešto što je ovako lepo i važno. Ranije je bilo manje vandalizma jer je POLICIJA PATROLIRALA GRADOM. Pri tom mislim na pozornike, na uniformisana lica koja šetaju centrom kao garant javnog reda i mira. Gde možete videti policajca danas? Samo u stanici ili kada izadju po prijavi. Dok neko od komšija prijavi, pa dok oni dodju, sve je uništeno. A kad bi bezumni tinejdžeri znali da svakog momenta može da se pojavi policija pa ne bi ni prišli igralištu! Ovako, može neko da nas kolje na sred trga dok stigne policija kasno je…

    • Od dvogodišnjaka se ne može očekivati da budu razumni, a od tinejdzera itekako očekujem da imaju iole savesti i morala, a pre svega KUCNOG VASPITANjA!!! Nažalost, ovde je video nadzor jedino rešenje.
      P.S.
      Malo bih preformulisala “najlepše igralište u gradu” u JEDINO igralište u gradu!!!

Ostavite odgovor