Pocetna Bajina Bašta „Bašta fest“ od 5. do 8. jula

„Bašta fest“ od 5. do 8. jula

434
0
Podelite

Peti internacionalni festival kratkog igranog filma – „Bašta fest“ biće održan od 5. do 8. jula u Bajinoj Bašti, a program će obuhvatiti 28 filmova iz 18 država u selekciji Nikole Ljuce.

Glavni žiri čine filmski novinar i urednik Cineuropa.org Domenik La Porte, producent Nikolina Vučetić-Zečević i glumica Milica Gojković, koji će dodeliti nagrade za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija) i najbolji scenario (Zlatna inspiracija).

Direktor fotografije iz Izraela Šai Levi dodeliće nagradu za najbolju kameru „Zlatna vizuelizacija“, dok će žiri mladih u sastavu: Nikola Jovanović, Nikolina Lazić i Aleksa Spasojević izabrati po svom mišljenju najbolji film.

Kako ističu organizatori, „Bašta fest“ se fokusira na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima i postao je mesto susreta studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona.

Festival otvara glumac Milan Marić, koji tumači glavnu ulogu u filmu „Dovlatov“ Alekseja Germana mlađeg, a na zatvaranju će biti prikazan film „Banditi u potrazi za mamom“ Koste Ristića, koji je premijeru imao na Festu.

Ostavite odgovor