Pocetna Ekonomija Nedimović i Ljajić danas u Kosjeriću

Nedimović i Ljajić danas u Kosjeriću

240
0
Podelite

Razgovori između malinara i Vlade RS o ceni i neadekvatnom klasiranju maline se nastavljaju, ali ovaj put u Kosjeriću. U ovu opštinu zlatiborskog okruga danas stižu Branislav Nedimović i Rasim Ljajić koji će sa predsednicima opština Kosjerić, Požega, Arilje i Ivanjica pokušati da reše goruće probleme srpskih malinara.

Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić ističe da za razliku od drugih, ovdašnji meštani nemaju veliki problem sa klasiranjem maline.

“Kod nas ni u jednoj hladnjači nije cena ispod 100 dinara i klasiranje maline se vrši po pravilima. Nadam se da ćemo na sastanku uspeti da pronađemo zajedničko rešenje i da pomognemo malinarima koji muče muku sa niskom otkupnom cenom i lošim klasiranjem”, izjavio je Žarko Đokić za GZS.

Na sastanku u Kosjeriću sa Nedimovićem i Ljajićem razgovaraće predstavnici Asocijacije malinara Srbije, dok udruženja malinara iz Priboja i Prijepolja ne učestvuju u ovim pregovorima, iako su prethodni mesec štrajkovali zbog loših uslova koji su nametnuti malinarima.

Ostavite odgovor