Pocetna GKC Spoj prošlosti i sadašnjosti za GKC

Spoj prošlosti i sadašnjosti za GKC

454
0
Podelite

Užičkom Gradskom kulturnom centru, akademski slikar Milovan Dagović, poklonio je sliku velikog formata, koja će krasiti prostor ove kulturne ustanove.

Reč je o galerijskom formatu, kaže Dagović i dodaje da mu je žao što ova ustanova nije osnovana mnogo ranije, jer ima veoma veliku ulogu u gradu.

“Uloga GKC-a je veoma važna u društvu, jer utiču na kulturu i sa svojim radom i programom, kao i sa ljudima koji ga vode. Napravili su iskorak, jer su svi ukusi, svi segmenti obuhvaćeni njihovim programom. Moja ideja je bila da doprinesem, a to je uloga i drugih umetnika, da mi u ovu kuću unosimo što više dobrih dela koja oplemenjuju naše društvo”, poručio je Dagović.

“Želim da se zahvalim profesoru Dagoviću, koji je nedavno izradio ovo umetničko delo i poklonio ga nama. Ovo je zaista veoma lep gest, ali i nadam se poziv umetnicima da i oni učine isto. Bilo bi lepo da se i oni ugledaju na njega i njihova dela ostave ovoj ustanovi kulture “, rekla je Jelena Vasović, direktorka Gradskog kulturnog centra.

Kako je objasnio Milovan Dagović, slika je spoj prošlosti i sadašnjosti, ali i oplemenjivanje društva kroz umetnost.

Ostavite odgovor